Acısıyla tatlısıyla, güzeliyle çirkiniyle, neşeli neşesiz, tatlı dil güler yüzle, ikramlısı  hatırlısıyla, HATIRALARLA DOLU 2018 yılı yaz sezonunu Akdeniz sahillerindeki işletmeciler gibi Güzel Apart Otel ve tüm personel olarak  bizlerde sonuna gelmiş bulunmaktayız. Susanoğlu sahilleri bu yıl doldu taştı. Sezon Güzel Apart Otel’e göre iyi geçti. Umarım herkes içinde iyi geçmiştir. Bölgede yaz sezonu kısa olduğundan dolayı dar zamana sıkışan tatilcilerimiz olağan üstü hizmetler beklediler. Turistik tesislerimiz olan yıldızlı oteller, apart oteller, ev pansiyoncuları  olmak üzere bu işten ekmek yiyen geçimini sağlayan lokantacısı, marketçisi, şezlongcusu, berberi, kahvecisi, emlak hizmeti sunanlar, fırıncısından dolmuşçusuna kadar sayamadığımız  çok sayıda esnafın a’dan z’ye her  her kesimi ilgilendiren, besleyen, geçim kaynağı olan turizm sektörünün sonuna geldik..

Ekmeğini taştan  çıkartan her kesimden emektaş arkadaşlarımı sezon boyunca misafirlere hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Ne kadar da amaç para kazanmak olursa olsun öncelikli olan müşteri memnuniyetidir. Bu uğurda herkesin hassasiyetle hareket ettiği kanaatindeyim. Gerek emniyet, gerek huzurun tesisiyle alakalı ilgili birimler harekete geçerek özellikle sahilimizde anormal durumlar oluşmasını önlemişlerdi. Tatilcilerimizin huzurunu, güvenliğini, keyfini, kaçırıcı olayların yaşanmaması, bu işten ekmek yiyen tüm esnaflarımızı ve halkımızı ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu arada mahalle muhtarımızın da sürece  katkılarından dolayı  hakkını teslim etmeden geçmeyeceğim.

Yerel yönetimlerin, mülki idari amirlerimizin sezon boyunca dikkat ve hassasiyetleri için kendilerine şahsım adına buradan teşekkürlerimi borç bilirim. Ebetteki aksayan, yerine getirilemeyen çok sayıda hizmetler vardır. Övgü kadar yergiyi de bu sayfadan söyleyeceğim. Fakat umarım geçirdiğimiz yaz sezonundan herkes payına düşen olumlu olumsuz dersi almıştır ve yeni sezonlara daha temiz bir sahil, daha organize olmuş bir esnaf kesimi, sosyal alanlarla dolu ortamlar. İnsanların akşamları keyifli vakit geçirebileceği mekânların yaratılması genel anlamda hizmet kalitesinin yükseltilmesi, tatilcilerin bir tık daha çıtalarının yükseltilerek şehrimize turist kalitesinin artışını sağlaması yönünde yeni projeler ve alternatif düşünceler üretmek için çaba sarf ederler. Bekar grupların başka alanlara yönlendirilerek, sahilimizin ve şehrimizin aile ortamı gerçeğinin tekrar tekrar  vurgulanması gerekmektedir. Şunu unutmayalım ki ; Huzur ve güvenin olmadığı ortamlarda turizm sektörü canlı olmaz, verim alınamaz. Hiçbir tatilcimizin susanoğluna mahkum olmadığını bizler her zaman aklımızın köşesinde tutalım. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım. Bayramlarda ve sezonun hareketli zamanlarında fırsatçı olmayalım. Aldığımız paranın da karşılığını hizmet olarak insanlara sunalım. Turizm sektörü tamamen hizmet içerikli sektör olduğundan dolayı bizler insan odaklı hizmet anlayışıyla emek vermemiz örnek olmamız gerekmektedir. Bölgemize gelen tatilciler, turistler bu memlekete her zaman lazımdır.

Değerli dostlar bu sayfaları okurken bazılarının bana kızdığını, homurdandığını hissediyorum… Bir şeyleri anlamak için önyargıdan uzak okur veya dinlersek  o zaman doğruyu  buluruz. Öz eleştirili yaşam tarzını benimsemek toplumun huzur ve güvenliği,insanların kaynaşması için gereklidir. Sonuçta kazanan yine biz olacağız.. Zaten kendi imkanlarımızla yatırımlar yaparak hizmet sektöründen ekmek yemeye çalışıyoruz, öyleyse bir araya gelerek ortak akılla daha güzele doğru gitmek lazım. Kaldı ki bölge turizmine ne devletten, ne de bölge dışı büyük özel sektörlerden destek olan yok, öksüz evlat muamelesi gören bölgemizin sınırlı sayıda yatırımcıları olarak hizmet veren kişileriz. Öyleyse iş başa düşmüştür, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Anadolu şehirlerine en yakın sahiller olarak bölgemize gelen misafirlerimize en kaliteli hizmeti sunacağız. Onları batıdaki tatil yerlerine özenmelerini önleyeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek yerel yönetimleri turizm il müdürlüklerini, mülki idare yetkilileri, turizm derneklerini harekete geçirerek yeni yılda daha sağlıklı ortamlar, daha temiz deniz, daha sosyal akşamlar, daha eğitimli ve bilgili personellerimizle 2019 yılı yaz sezonuna şimdiden yelken açmamız gerekmektedir.

Bu uğurda  şehrimizi sevenler olarak bende varım diyorsanız, yeni sezonlarda yeniliklere yelken açmak isteyen duyarlı insanların, işletmecilerin önyargısız birlik olma zamanı gelmiş de geçiyor. Vakit çok geç olmadan her şeyin güzelini yakalamak umuduyla esen kalın dostça kalın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79