18 Mart 1915, tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlık ve özgürlüğünden taviz vermeyen, tek vücut haline gelmiş bir milletin, bağımsızlığını, onurunu, vatanını ve bayrağını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya gösterdiği, unutulmayacak bir destan yazdığı tarihtir. Çanakkale barut kokusu altında bile erdemli olmanın ne anlama geldiğini tarihe silinmez harflerle yazan milletin destanıdır.

Renkleri, dilleri ve ırkları farklı milletlerin ordularına karşı Çanakkale’de kazanılan zafer, savaşın ve tarihin akışını değiştirmiştir. İman, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları, zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı koymada en önemli faktörler olmuştur.

Çanakkale’de şahlanan ruh, milletimizin mayasını oluşturan ruhtur. Bu ruh, dinin, vatanın, namusun, bayrağın, kısacası bizi biz yapan değerlerin, en zor şartlarda bile feda edilemeyeceğini açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu ruhu yaşattığımız müddetçe ulaşamayacağımız hiçbir hedef, başaramayacağımız hiçbir iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır.

Çanakkale Zaferi’nin, özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza borcumuz olduğu gibi, geleceğimiz açısından da son derece önemlidir. Milletçe bu onurlu mirası aynı inanç ve duyarlılıkla yarınlara taşımak en büyük görevimizdir.

Siyasi tartışmaları, yönetim şeklimizi vb. konuları bir süreliğine bırakıp; yönetenlerimiz ve siyasi parti liderlerimiz başta olmak üzere, milletçe Çanakkale ruhuna bürünerek bir bütün olup, içimizde ve dışımızda bulunan hainler ve düşmanlarımız ile mücadele edip gerekeni yapmak ve Çanakkale ruhunu tekrar Dünya’ya göstermek dileğimle;

Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79