NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Önderimiz Atatürk'ün "En Büyük Eserimdir" diyerek bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümüne erişmenin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz.

Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal savaşı kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ben onlardan razıyım; Allah'ta onlardan razı olsun, mekanları Cennet olsun, İnşAllah..

Tüm bu gayretlerin sonucunda kahraman atalarımız tarafından, kanları ile, canları ile bedeli ödenerek, bize geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.

Cumhuriyetin ilanı Türk milletinin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.

Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir.

Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır.

Cumhuriyet, milli hayatı bitmiş sanılan büyük bir milletin, yurdumuzun her köşesini sulayan kanlarının, uğruna verilen canların bedeli, hür ve bağımsız yaşama isteğimizin sembolüdür.

Cumhuriyet kardeşliğin, çalışmanın, hiç bir ülkeye bağlı kalmadan, Allah'tan başka kimseye el açmadan, her alanda ileriyi görerek üretip güçlü olmanın, zengin olmanın, mutluluk içinde yaşamamızın adıdır.

Türkiye Cumhuriyeti, köklü, büyük ve güçlü bir devlettir. Gerek kuruluşu, gerek kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla pek çok ülke için örnek durumundadır. Bu büyüklüğe yaraşır biçimde, birlik ve dirliğimiz her zaman korumalıyız. Yapmamız gerekenlerin, birlik ve dirliğimizden alınacak güçle çok daha kolay ve çok daha sağlıklı olarak gerçekleşeceğine inanıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün korunmasında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Son zamanlarda yaşanan olaylar bir kere daha göstermektedir ki, ülkemizin, ve Türklerin üzerinde karanlık oyunlar oynanmak istenmektedir.

Kimse, yanlış yerlere, yanlış yönlere, yanlış yollara bakmasın. Bu mücadelede toplanacağımız yer, bağımsız ve hürriyetimizin sembolü Türkiye Cumhuriyeti bayrağının altıdır. El ele, gönül gönüle vererek, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da artıracağız. Daha çok çalışıp daha çok üreteceğiz. En iyi yerli malı düşüncesi ile, ülkemizde üretilen mallar ilk tercihimiz olacak. Akıl ve bilim meşalesinin aydınlığında ülkemizi güçlü ve mutlu insanlar ülkesi yapmak hedefini hep birlikte başaracağız.

Ne mutlu ki, 97 yıl önce Büyük Önder Atatürk'ün önümüze koyduğu "muasır medeniyetler seviyesine ulaşma" hedefinde büyük mesafeler kat ettik. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz; ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dökülen kanlarıyla, verilen canlarıyla, bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyorum. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun İnşAllah...

Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

Selam, sevgi, sağlık, birlik, güven, azim, başarı ve muhabbetle......

Ali Rıza EREN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79