Destinasyon, Meditour 2016 Silifke

 Mersin; Destinasyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyor…

MTSO, TURSAB  Tabii ki Deniz Kızı AŞ CEO’su  Numan Olcar Bey’nin  gayretleri Bölgemizde önemli organizasyonlara imza atılıyor..

Bu yazımda bu organizasyonların en önemlilerinden birini size anlatacağım..

MEDİTOUR 2016 Akdeniz Turizm formu..

Bu forum Aralık ayında  130’ncu yılını kutlayacak Mersin Sanayi ve Ticaret Odası  ev sahipliği,ve  ASCAME işbirliği ile düzenlenmekte..

ASCAME Cebelitarık’tan Lübnan’a kadar Akdeniz’de bulunan bütün ülkeleri Sanayi ve Ticaret odalarının Akdeniz’de sürdürülebilir kalkınma, birlikte gelişme için ortak paydalar üretme, bölge kaynaklarını birlikte değerlendirebilmek amacı ile işbirliği için kurulmuştur…

ASCAME’e; içinde  Mersin ,Adana, Antalya,ve Alanya’nın da bulunduğu  20’ye yakın il ve ilçemiz üyedir.. TOBB Ortak üye olarak bulunmaktadır..

28-30 Eylül 2016 7’ncisi düzenlenecek olan forumda, 23 Akdeniz Ülkesinden 300’e yakın Sanayi ve Ticaret Odası temsilcisi ile Avrupa birliğinden çok sayıda sektör temsilcisi bir araya gelecek..

Bu forumda  TOBB Başkanı, Rifat Hisarcıklıoğlo, MTSO Başkanı  Şerafettin Aşut,TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy,ACORN Turizm danışmanlık ( Özelliklle Dünyada destinasyonlar konusunda rapor yazan Bir firma) Direktörü Alison Burg ile Bakanlarımız, yabancı bakanlar ,ve uzman konuşmacı ya da  katılımcı olarak yer alacaktır.

Meditour Akdeniz Turizm Formu, turizm forumlarının en büyüğü…

Bu organizasyonun;  sadece,  Mersin değil;  Çukurova ve çevresini de  Doğu Akdeniz’in En önemli Destinasyonu yapabilmek için değerlendirilmesi, gerektiğine inanıyorum..

Kapadokya ve Konya’nın da  dahil olduğu önemli bir turizm çekim merkezi..

Turların uçaklarla direkt  bölgeye gelmesi, Kruvaziyer turizminin başlaması için çok önemli bir organizasyon..

Hali hazırda destinasyon olan İstanbul ve Antalya, artık ülkemize yetmiyor….Başka Turizm giriş, çıkış noktaları ile de turizmin beslenmesi lazım…

Mersin yapılmakta olan hava limanı, Mersin, Taşucu deniz Liamanları, ile doğal Liman niteliğindeki irili ufaklı 150 koyu , otabanı, ile alt yapısı hazır bir şehir..

Mersin;Ayrıca tesisleşme, doğal güzellik, vakit geçirebilecek etkinlikler, Her türlü alışveriş imkanları,farklı tarihi ve kültürel mekanlar misafirleri dolu dolu vakit geçirebileceği her konuda merkezi bölge...

Ayrıca EMİTT ( Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı) İle dünyanın en büyük üçüncü fuarını düzenleyen Ülkemizde Mersin Doğu Akdeniz’in en önemli Turizm destinasyonu olmayı hak ediyor..

Hatta ''Doğu Akdeniz’in En Önemli Destinasyon'u'' sıloganını göğsümüzü gere gere bütün dünyaya ilan edebiliriz..

Hatta 2017 EMİTT fuarının Yurt İçi Ana konusunu Doğu Akdeniz'in İncisi Mersin olarak seçilmesinin sağlanması lazım..Şimdiden girişimleri başlatmak hepimizin görevi..

Mersin; ayrıca her ilçesi ile bu destinasyonu zenginleştirebilecek, değerli özelliklere sahip..

Silifke’miz en az Mersin kadar değerli bir ilçe.. Mersin'inin en güzel doğası, koyları, en temiz denizi, en zengin kültürü,  zengin folkloru ile bu destinasyonun oluşumunda tam merkezde olması gereken bir şehrimizdir..

Bunun için sorumluluk bilinci gerekir.. Katılım için bizlerin istekli olmamız lazım..

Bakış açımızı Destinasyon Formatına göre ayarlamalıyız.. Konaklama ve hizmet sektörünü, esnaf, tüccar işadamı her türlü alışveriş erbabını, kamuoyunu, basını,

destinasyon kültürü konusunda, bilgilendirerek, aktif katılımının  sağlanması..

Bölgeyi destinasyon olarak turizm bölgesi olmayı sahiplenecek seviye getirmek lazım..

Bu sürekli bilgilendirme, forum, konferans fuar gibi organizasyonlarla katılımı sağlamak, iletişimi derinleştirmek için de gelişmeleri paylaşmakla olur..Aynı zamanda,uzun soluklu bu sürecin, kararlılık, istikrar, ve açıklık gerektirdiğini hiç aklımızdan çıkarmamalıyız..

Bu konuda sahip olduğumuz potansiyelleri, ve gelecekte nasıl gelişeceğimiz konusunda hazırlıklı bir şekilde bu organizasyona  katılmamız lazım..

Bu konuda Silifke Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımız gerekli girişimleri yaptı..Kaymakamımız, Turizm derneğimiz kolları sıvadı,Kent Konseyimiz,Belediyemizin de katılımları ile,  EMİTT’teki ruhu geliştirerek memleketin gelişmesine katkı sağlanacağına inanıyorum..

Bu forum, taktik başarılar yerine memleketimizi stratejik adımlar atabilecek bir seviyeye getirecektir..

Bir turizmci ve yatırım danışmanı olarak beni heyecanlandıran bir girişim olarak görüyorum..

Gelişmeleri köşemden sizlerle paylaşmaya devam edeceğim…

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail güler. 8 yıl önce

teşekkürler