Merhaba.

Okumayı seven, farklı dünyaları merak eden güzel insanlar.

Dostluk ne demek hepimiz biliriz. En azından hiç dilimizden düşürmeyiz. Ya peki neyi içerir dostluk? Kaçımız dostluk kelimesinin hakkını vererek yaklaşırız dostlarımıza?

Dostluk; ikiyken bir olmaktır. Kendi için istediğin her şeyde dostunu da barındırmaktır. Ağladığın, güldüğün, derdini derdin sayıp mutluluğuna ortak olduğun, ne kadar uzakta da olsa “evet uzakta ama orada benim bir dostum var” diyebildiğin insandır. Seni yanlış anlamayacağını bildiğin insandır dost. Senin yanlış anlamayacağın insandır. Onu aramak için bir nedene, saate ihtiyacın yoktur. Gece yarısı, günün her hangi bir saati, işerin başından aşmışken veya aylak aylak gezerken. Sesini duymak istersin hepsi bu.

Bir iş için Mersin’e geldiğimde ben böyle bir dost buldum kendime. Canıma can oldu. Sırdaşım, yol arkadaşım, güvendiğim inandığım, uğruna gözüm kapalı gel dediği yere gideceğim bir dost. Evet uzağız birbirimize mesafe olarak ama büyük usta Can Yücel’in dediği gibi “En uzak mesafe ne Afrika’dır, ne Çin, ne Hindistan, ne seyyareler, ne de geceleri ışıldayan yıldızlar. En uzak mesafe, iki kafa arasındaki mesafedir birbirini anlamayan”. Neyse ki bizim mesafelerimiz yok.

Onunla kayalıkların üzerinde oturup güneşin batışını izlemişliğimiz var defalarca. Evine konuk olduğum, misler kokan yatağında uyuduğum, elleriyle hazırladığı yemeklerine doyamadığım, gül yüzünü, güler yüzünü hiç esirgemeyen bir can dostum var. O benim can suyum.

Bu ilk yazım. İlk kez böyle bir şey yazıyorum. Şiir yazarım, senaryo yazarım, hikaye yazarım ama bu bambaşka. Acemiliğimi affedin. Değerlerimizin hızla azaldığı günümüzde, hala güzel insanların olduğunu gösteren dostuma teşekkürümdür bu yazı. İyi ki hayatımdasın. İyi ki sen tanıdım. Gönlü güzel olan herkesin senin gibi dostu olsun. Ama sen bir tek benim dostum ol.

Atikem iyi ki varsın.

 Sevgi  ve aşk ile

 YAŞAM

Son nefesler verilirken gecelerde

Yalnızlık mıdır çekilen?

Hasret midir bitmeyen?

Geri dönüşler midir çoğalan?

Yenilik midir, değişiklik midir

Aranan?

Yoksa hayaller midir artan?

Sonsuz acılar mıdır göğsümüzdeki?

Bitmeyen gözyaşımız mıdır hüznümüzdeki?

Hayaller, yalanlar

Kısaca hepsi yaşam.

Derya Kaya / Yeşil Hüzün isimli şiir kitabından

 

BİZ NE YAPIYORUZ?

Kelebek kanadı mutluluklarda

Tüketiyoruz

Yalan dolan sarmaşıklarda

Bitiriyoruz

Kime elimizi uzatsak

Yitiriyoruz

İnanmak istedikçe

Yanılıyoruz

Yok mu derdimizi anlayacak

Yalnızlaşıyoruz

Sevgi sevda var dedikçe

Kayboluyoruz

Omuzumuzda yüklerimiz yoruldukça

Yoruluyoruz

Vazgeçmek istedikçe

Kaçıyoruz, erteliyoruz

30.05.2016 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner79