Başkan Bozdoğan, Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına Katıldı

Başkan Bozdoğan, Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına Katıldı

Başkan Bozdoğan, Yeni Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına Katıldı

 Tarsus Amerikan Koleji ile Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu’nda 2019-2020 Eğitim döneminin ilk günü nedeniyle düzenlenen programa katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Demokratik ve laik cumhuriyetimizi aydınlık geleceklere taşıyacak olan tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılar dilerim.” dedi.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı için ilk ders zili bugün çaldı. Resmi ve özel okullarda 18 milyonun üzerinde öğrenci ve 1 milyonu aşkın öğretmen dersbaşı yaparken, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, eğitim döneminin ilk günü nedeniyle Tarsus Amerikan Koleji ile Şehit Cemre Salih Gözen İlkokulu’nda düzenlenen programa katıldı.

Burada öğrencilere seslenen Başkan Bozdoğan, 9 Eylül İzmir’in işgalden kurtuluşunu kutlarken, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bugün, 9 Eylül 1922’de İzmir’in Düşman İşgalinden Kurtuluş Gününü kutluyoruz.  Bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, asker üniformasını çıkartıp silah arkadaşlarıyla birlikte sabaha kadar Rumeli Türküleri söylediği gündür. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptıklarını, yokluktan yarattıklarını ve bize tuttuğu ışığı tüm öğrencilerimizin tekrar, tekrar düşünmesini isterim.  Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza, gençlerimize söylediği o güzel sözü hatırlatmak isterim; "Çocuk, ileri bak! Ateş ırmağı gibi ol, peşimden ayrılma”. Bu bağlamda bu ülkenin ekonomisinde, adalet kurumlarında hep sizler olacaksınız. O aydınlık yüzleri sizler taşıyacaksınız. Bizi karanlığa götürmek isteyenlere gerekli yanıtları sizler vereceksiniz. Ve bu ülkenin tam manasıyla bağımsız, tam manasıyla egemen, tam manasıyla sosyal, tam manasıyla laik ve tam manasıyla hukuk devleti olmasında ve bunun sonsuza kadar devam etmesindeki en büyük rolleri sizler alacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Bozdoğan son olarak, yeni Eğitim-Öğretim yılında tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36