Çocuğunuza ders çalışmayı sevdirin

Sosyolog Sibel Harman Tertemiz, sınavlara hazırlanan öğrencilere etkin ve verimli ders çalışma yöntemleri, hedef belirleme ve sınav kaygısı ile baş edebilmeleri hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Çocuğunuza ders çalışmayı sevdirin
 Kurslara katılarak sınavlara hazırlanan gençlere yönelik olarak ‘Meslek Tanıtım ve Sınav Sistemi’ hakkında bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya, tıp doktoru, avukat, diş hekimi, sosyal hizmet uzmanı, iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, sağlıkçı ve psikolojik-rehberlik danışmanı mesleklerinden farklı uzmanlar, sınavlara hazırlanan gençlere meslekleri hakkında bilgiler vererek onları aydınlattı.

Sosyolog Sibel Harman Tertemiz, verimli ders çalışmanın zamanı iyi değerlendirmek ile olacağını belirterek, "Birçok etmenin yanı sıra, özellikle cep telefonu kullanımı, ders dinleme ve derslere adapte olmanın, yoğunlaşmanın ve zamanı verimli kullanmanın önünde büyük bir engel yaratıyor" dedi.

Meslek tanıtım toplantısında ilk olarak Sosyolog Sibel Harman Tertemiz, üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanan gençlere etkin ve verimli ders çalışma yöntemleri, hedef belirleme, sınav kaygısı ile baş edebilme ve sınav sistemi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sınavlara hazırlanan gençleri, ders çalışmaktan alıkoyan kimi etkenleri de anlatan Tertemiz, özellikle zamanı verimli ve düzenli kullanmaları noktasında gençlere uyarılarda bulundu.

“Verimli ders çalışmak zamanı iyi değerlendirmek ile olur” diyen Tertemiz, zamanı yanlış ve gereksiz şeylerle geçirmezseniz, eksik ve hatalarınızı düzeltirseniz, ilgilendiğiniz faaliyetleri ve hobileri ihmal etmezseniz, başarı kendiliğinden gelecektir. Verimli ders çalışmanın esası da zamanı, belirlenen amaçlar ve öncelikler için programlı ve verimli olarak kullanmaktan geçer. Gerçekten kararlı olun, şu bölümü kazanacağım deyip kendinizi motive edin. Çünkü mesleğiniz, ömür boyu taşıyacağınız etiketiniz, ömür giyeceğiniz bir kıyafetiniz olacak.

Ömür boyu mutsuz bir yaşam sürmek istemiyorsanız, mesleğinizi de bilerek ve severek seçin. Mesleğe sadece parasal açıdan değil, öncelikle o mesleği yaparken mutlu olup olmayacağınızı hesaba katarak seçin şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79