'Dünya Down Sendromu günü' kutlandı

Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nü kutlandı.

'Dünya Down Sendromu günü' kutlandı

Okulda eğitim alan 17 down sendromlu öğrenci ve velilerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler günlerini coşkuyla kutladılar.

Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halit Karakuş, yaptığı konuşmasında, Bu çocukların yaradılış farklılığı olduğu, engelli olmadığı ve çocukların ailelere Allahın bir lütfü olduğu belirterek; down sendromun ne olduğunu biyolojik olarak anlattı. Özel eğitim merkezinde 16 yıldır eğitim verildiğini ve ailelerine manevi destek sağlandığını dile getiren Karakuş,  Bu tür çocuklara sahip ailelerin bir araya gelerek karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları güzellikleri hep beraber paylaşmalarını sağlıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Öğrencilerini ‘güzel gözlü melekler’ olarak nitelendiren Rehber Öğretmeni Zuhal Özdoğan ise öğrencileri ve velileri ile pasta kesip, öğretmenleri aracılığıyla çocuklara hediye takdim etti.

Öğrenci velisi Havva Gökler ise bu tür programlarla çok mutlu olduklarını dile getirerek, “böyle bir çocuğa sahip olduğumuz için bizler ve çocuklarımız toplumda sürekli dışlandık. Ama okulda değer ve destek görmek bizleri çok mutlu ediyor” dedi.



FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...  www.facebook.com/media/set/





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36