Düşlerime dokunma

Başkan Kocamaz, “çocukların düşlerinde savaşa, kötü olana ve çirkinliğe yer yoktur”

Düşlerime dokunma
Başkan Kocamaz, “çocukların düşlerinde savaşa, kötü olana ve çirkinliğe yer yoktur”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Barosu iş birliğinde yürütülen ‘Düşlerime Dokunma’ projesinin lansmanı Mersin protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Mersin  Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Bozyazı Belediye Başkan Yardımcısı Birsen Atılkan, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşen İnanıroğlu, İl Jandarma Komutanlığı’ndan Üsteğmen Ercan İçim, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Çocuk refahı ve sorunlarına yönelik işbirliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilen projenin lansmanında konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu proje ile ülkemizde ve dünyamızda gittikçe artan çocuk istismarı ve şiddetin önlenmesini, çocukların bu konuda bilinçlenmesini ve eğitilmesini amaçladıklarını ifade etti.

Çocukların kendinden emin, özgüvenli, zeki, akıllı ve topluma faydalı bireyler olarak yetişebilmeleri için Mersin Barosu ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte harekete geçtiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Gittikçe artan çocuk istismarının önlenmesi için elimizi taşın altına koyduk. Proje ile çocuklarımız önce kendi haklarını öğrenecek, daha sonra kendilerine karşı işlenen her türlü şiddet ve istismarı tanımlayabilmek için fiziksel, duygusal ve ekonomik şiddete karşı bilinçlenecekler. Çocuklar, yapılan cinsel istismarlarda hangi eylemin cinsel istimara sebep olduğu, bu tarz bir istismarla karşı karşıya kalındığında neler yapmaları gerektiğini öğrenecekler” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimlerin, ortak paydaşların eğitime ve gelişime yer vermediği takdirde kentin bina ve demir yığınından başka bir şey olmayacağını belirten Başkan Kocamaz, sosyal projelere imza atılmasıyla bireysel ve ruhsal anlamda sağlıklı bireylerin yetişebileceğini sözlerine ekleyerek, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Bizler yerel yönetimler olarak altyapı ve fiziki projeleri uygulamanın yanı sıra toplumun doğru şekillenmesini sağlayacak, ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı bireylerin oluşacağı bir toplum yapısı da oluşturmalıyız. Bu anlamda yaptığımız projelerde insana verilen değeri hep önde tuttuk, ihtiyacı olanın yanında olduk, her yere sağlık götürmeye çalıştık, engelli bireylerimiz için hayatı kolaylaştırıcı projelere imza attık, kadınlarımızın güçlü ve kendilerine güvenen bireyler olabilmesi için eğitim kurslarımızı ve danışma merkezlerimizi hizmete gelir gelmez faaliyete geçirdik. Toplumun temeli olan çocuklarımız için açtığımız akademiler, kurslar ile onların akıl ve ruhsal gelişimlerini desteklemeye çalıştık. Çünkü biliyoruz ki, bir kente ne kadar yol ne kadar altyapı yaparsanız yapın bunların yanında eğitime ve gelişime yer vermezseniz o kent bina ve demir yığınından başka bir şey olmayacaktır.”

Konuşmaların ardından salondaki çocuklara, sahip oldukları haklar ve karşılaşabilecekleri istismarlara karşı bilgilenebilecekleri psikodrama oyunu sergilendi. Aynı zamanda çocukların istismara karşı nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili bilgilenmelerine yardımcı olacak kartelalar dağıtıldı. 

 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79