'Eğitimde Öğretmenin Rolü' konulu panel düzenlendi

'Eğitimde Öğretmenin Rolü' konulu panel düzenlendi

 

Silifke Kaymakamlığı tarafından Silifke Halk Eğitim Merkezinde Eğitimde Öğretmenin Rolü Başlıklı panel düzenlendi.

 

Moderatörlüğünü Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş’in yaptığı panele Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Fen Lisesi Müdürü Recep Şeker ve Silifke Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman YILMAZ panelist olarak katılırken, ilçe genelinde okullarda çalışan çok sayıda öğretmen dinleyici olarak katıldı.

 

Cinbir “Eğitimde Başarı Silifke’nin Sağaldığı Gibi Sağlanır”

Panelde çeşitli alt başlıklarda sunumlar yapılırken ilk olarak Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir Eğitimde Başarı Nasıl Sağlanır konusunda görüşlerini izleyicilere aktardı. “Eğitimde Başarı Silifke’nin sağladığı gibi sağlanır” diyerek sözlerine başlayan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in bu sözleri salonda bulunan öğretmenler tarafından alkışlandı. Cinbir, konuşmasının devamında eğitimin asıl sahibi öğretmenlerimizdir, eğitimin kaç yaşında başlayacağı da eğitimde başarıyı etkileyen etkenlerden biridir, ama çocuğun eğitimdeki etkenlerden birinin kültürel farklılıklar olduğunu unutmamak gerekir dedi.

 

Cinbir panelin ilk bölümünde Eğitimde Başarı Nasıl Sağlanır konusunda  sözlerini şu şekilde sürdürdü :  “Dünyada uygulanan eğitim yöntemlerine ve sistemlerine bakıyoruz, biden çok fazla şey aldıklarını görüyoruz. İlk önce eğitimde başarıyı konuşmak için bir eğitim modelini belirlemiş ve bu milletin kültürüne uygun bir sistem olarak ama evrensel bilimin değerlerinin ıskalanmadığı, netice itibarıyla dünyanın küresel bir dünya olduğunu göz ardı etmeden geliştirebileceğimiz bir modelle daha da başarılı olabiliriz. Silifke’de okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin Türkiye ortalamasının üzerinde performans gösterdiğini görüyoruz. Tabi ki burada en büyük pay öğrencilerimize rehaberlik eden öğretmenlerimizindir. Akademik anlamdaki başarıda görüyoruz Öğretmen,öğrenci veli üçlüsünün sağlıklı ilişkiler bu başarıyı kaçınılmaz hale getiriyor.”

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’in ardından Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi Eğitimde Değişim ve Dönüşüm nasıl olmalıdır alt başlığında sunumu gerçekleştirdi.  Çiftçi sunumunda “20 milyonu aşkın öğrencisi olan bir ülkede değişimin bir an önce yapılmasının ve hızlı bir şekilde kabul görmesinin mümkün olmadığı görüyoruz dedi. 28 yıllık öğretmenlik süresince çok mesafeler kat edildiğini ifade eden Çiftçi, Toplumun şekillendirilmesinde öğretmenlerin rolü çok büyüktür” diye konuştu.

 

ardından Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi’nin ardından Fen Lisesi Müdürü Recep Şeker “Gelişen ve değişen teknolojiler bir çok kurumu etkilediği gibi eğitim kurumlarını da etkilemektedir. Eğitimde teknoloji kullanımı hakkında Silifke Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Yılmaz ise Okullarda karşılaşılan sorunlar hakkında düşünceleri salonda bulunan dinleyicilerle paylaştı.

 

 

“Öğretmen Herkesi Seferber Edecek Bir Liderdir”

Panelin ikinci bölümünün ilk alt başlığı olan Eğitim Paydaşları Kimlerdir sorusunu yanıtlayan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “ Eğitim en önemli aktörü Öğretmendir, öğretmene eğitimde paydaş olacaklar ilk önce öğretmen ister,hal ve hareketleriyle öğretmen isteriz bir paydaş olarak diye konuştu. Paydaşı olacağımız bir rehbere ihtiyacımız var diyerek sözlerine devam eden Kaymakam Cinbir “ Eğitimin paydaşlarını bir araya getirecek ve kendisine emanet edilen çocuğu geleceğe hazırlama noktasında herkesi seferber edecek bir lidere ihtiyaç vardır. O kişi de öğretmendir”. Dedi Cinbir  öğretmenlere öğrencilerin teşhir edilmemesini gerektiğini ifade ederken, bu tür davranışlarda bulunmaya çalışanların yaptıklarının adı paydaşlık değildir diye konuştu. Amacı çocuğun eğitimine katkı sağlamak olan paydaşları bulduğumuzda eğitime sağlanan katkının daha iyi olacağına inanıyorum diyerek sözlerine devam eden Cinbir “Bizim eğitimde amacımız adan yetiştirmek olmalı diyerek sözlerini noktaladı.

 

Kaymakam Cinbir’in ardından Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi Proje tabanlı öğrenme hakkında ne düşünüyorsunuz alt başlığında düşüncelerini paylaşırken,  Silifke Fen Lisesi Müdürü Recep Şeker İyi bir eğitim ortamı nasıl olmalı Silifke Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Yılmaz  Nitelikli bir eğitim için öğretmen nasıl olmalı konularında düşüncelerini paylaştılar.

 

“Hiçbir Çocuğumuzu Iskalamamalıyız”

 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir Panelin kapanışında, “Sadece öne atılan, sadece kendini gösteren çocuklardaki kabiliyeti değil, aslında toplumun içinde kendini ifade edemeyen, annesinin babasının imkansızlıkları, yaşadığı ailevi sıkıntılar nedeniyle cesareti kırılmış, hedefleri küçültmüş, hayallerini kuramaz hale gelmiş çocuklarımız kalmasın diye bir gayret gösterme mecburiyetimiz var.” Öyle çocuklarımız var ki, biraz elinden tuttuğumuzda iyi yerlerde olacak çocuklarımız değerlerimiz var. Sınıflardaki bu çocukların rehberleri siz öğretmenler, bu çocuklarımızın önlerini açın, bu çocukların ellerinden tutun, sizler bu çocukları keşfedin ve bu çocukların önünü devlet olarak, millet olarak açalım. Sizler bu çocuk eğer ellerinde tutulursa Atatürk’ün bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne bizi ulaştıracaktırdiye söyleyin. Eğer bu çocukları ıskalarsak bu çocukların vebali öğretmenlerde, okul müdürlerinde, milli eğitim müdüründe ve Silifke Kaymakamındadır, o sebeple bu çocuklarımızı ıskalamamalıyız, eğer ıskalarsak 80 milyon önünde suç işlemiş oluruz, bu yüzden sizlerden bu konuda hassasiyet göstermenizi istiyorum” diye konuştu.

Panel Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde verilen kokteyl ile son buldu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79