Engelli Halk oyunu ekibi hazırlanıyor

Özel Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi örnek olmaya devam ediyor.

Engelli Halk oyunu ekibi hazırlanıyor

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Gerek verilen teorik ve uygulamalı eğitimler gerekse sosyal projelerle adından söz ettiren ve alanında örnek bir kurum olan Özel Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde engelli öğrencilere folklor sevgisi aşılanıyor.

Silifke Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleriyle işbirliğiyle ‘Halkoyunları Engel Tanımaz' projesini başlattıklarını belirten Özel Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Halit Karakuş , “Merkezimizde zihinsel engelli 10 öğrencimiz Silifke yöresine ait halk oyunlarını öğreniyor.  Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu eğitmeni Kadir Kaya’nın eğitmenliğinde öğrendikleri bu halk oyunlarını 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Engelliler Haftasında sergileyecekler.  Bunun için oldukça hevesle öğrenme telaşı içerisindeler.  Engelli bireylere halk oyunlarını sevdiren ve öğreten projeyle ilçede örnek olmayı düşünüyoruz. Silifke Belediyesiyle işbirliğiyle yapmış olduğumuz bu projenin kısa zamanda amacına ulaşacağını düşünüyorum. Bu proje ile sadece öğrencilerimiz değil. Velilerimizde oldukça heyecanlılar” dedi.

 Özel Yükselen Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezinde özel eğitim alan engelliler boş vakitlerini atölyelerde düzenlenen kurslarda geçiriyorlar. Resim,  bağlama, saz, keman gibi enstrüman kurslarının da bulunduğunu belirten Halit Karakuş, merkezimizde sadece eğitim vermiyoruz.  Bizler sadece öğrencilerimizin değil velilerimizin de moralini yüksek tutmak, evlatlarının bir şeyleri başarabildiğini göstermek inanın bizleri de mutlu ediyor. Her birini ayrı ayrı kendi evladımız gibi görüp başarılı olduklarını görmek bizleri de mutlu kılıyor” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36