Erzincan’a yeni anaokulu

Sanatçı Gülben Ergen'in başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin 25’inci anaokulu Erzincan'da açıldı.

Erzincan’a yeni anaokulu
 Ergen, Kavakyolu beldesi Kavakyolu Paşa İlkokulu bahçesinde yaptırılan iki derslikli anaokulunun açılışı öncesinde sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Törene Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'da katıldı. Kahraman törendeki konuşmasında, eğitime yapılan yatırımın insana yapıldığı için son derece önemli olduğunu söyledi. Vali Kahraman, "Özellikle okul öncesi yatırımlarının önemine dikkati çekmek istiyorum. 1-6 yaşlarda çocuklarımızın üzerine daha çok eğilmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Ergen de dernek olarak 25’inci anaokulunu Erzincan'da açtıklarını, hayatında hiçbir şeyin kendisini bu kadar heyecanlandırmadığını söyledi. 25 farklı şehre gittiklerini ve çalışmalarını 3 seneye sığdırdıklarını anlatan Ergen, şöyle konuştu:
"İlk önce Milli Eğitim Bakanlığı ile çalıştığımız bir kampanyaydı. Sonra dernek olduk. Benim popüler bir mesleğim var ama bu mesleğin bana kazandırdığı bütün artıları, bütün avantajları Çocuklar Gülsün Diye Derneği'ne kullanmak benim için bir gurur. Benim çocuklarım da bu sabah böyle bir anaokuluna gittiler. Benim çocuklarımla dünyanın, hele ki ülkemin hiç bir çocuğunun arasında fark yok ama fırsat eşitsizliği biliyorsunuz ki dünyanın her yerinde var. Ben sanatçı olarak ipin ucundan bu kısmından tutabiliyorum. İlkokula gitmeden önce anaokulu eğitimi almış bir çocuğun bilinci yaşamdaki özgüveni çok farklı oluyor. Erzincan'a da, Soma'ya da ulaşabildik."

Ergen, açılış sırasında kendisini görmek için çocukların oyun alanına çıkan 80 yaşındaki Süleyman Güner'e "Dede ne yapıyorsun orada, gel buraya" diye seslenerek açılışın yapıldığı alana çağırdı. Vali Kahraman'ın, Gülben Ergen'e plaket vermesinin ardından açılış gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79