Güvenli okul ve güvenli eğitim konulu toplantı düzenlendi

Güvenli okul ve güvenli eğitim konulu toplantı düzenlendi

Güvenli okul ve güvenli eğitim konulu toplantı düzenlendi

 

Silifke Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen toplantıda 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullarda alınacak güvenlik önlemleri hakkında bilgi verildi.

Öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu belirten Silifke ilçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi,  toplantıda yaptığı konuşmada ''2018-2019 eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı çocuklarımızın okula gitmek için evlerinden ayrılmalarından başlayarak, evlerine dönünceye kadar ki zaman içerisinde güvenli bir eğitim öğretim hayatı geçirmelerini, okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılmasını, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, muhtemel şiddet olayları ile diğer zararlı alışkanlıklardan kurtulmalarını, çağın gereklerine uygun eğitim ortamlarının sağlanarak ülkemize yararlı bireyler  olarak yetişmeleri için çocuklarımızın güvenli bir şekilde okul servisleriyle taşınması konularında fikir alışverişinde bulunacağız, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı konuşacağız.

Silifke'de 6 anaokulu, 40 ilkokul, 35 ortaokul, 22 lise olmak üzere toplam 103 okul, 1765 öğretmen, 1038 derslik ve 22065 öğrencisi olan bir aileyiz. Temel eğitimde 2959 öğrenciyi 194 araçla 44 okulumuza, ortaöğretim de 1352 öğrenciyi 84 araçla 17 okula, 168 engelli öğrenciyi 24 araçla 13 okula taşınmasını sağlayacağız. Müdürlüğümüzce taşıma ihaleleri tamamlanmış olup, 17 Eylül 2018 pazartesi günü taşıma kapsamındaki tüm öğrenciler okullarına taşınacaktır.

Halk Eğitim merkezimizde 2017-2018 eğitim-öğretim yılında servis şoförlerine ve rehber personellerin eğitimine yönelik kurslar açıldı ve tamamlandı. Bu eğitim öğretim yılında da bu kurslar açılacak ve eğitimler verilecektir. Okullarımızın güvenliğini sağlamak için geçtiğimiz öğretim yılında 11 okulda olan özel güvenlik personeli çalıştırılmış olup, bu öğretim yılında 20 okulda işkur kanalı ile özel güvenlik personeli çalıştırılacaktır.

Kısacası hazırlıklarımızı tamamlamış bir şekilde okullarımızla, idarecilerimizle, öğretmenlerimizle ve öğrencilerimizle 2018-2019 eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Siz eğitimin paydaşlarını, öğrencilerimize daha güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlamak için bundan önceki yıllarda olduğu gibi birlikte çalışmaya davet ediyoruz.  Her zaman bizlerin başında  ve yanında olan, ilçemizin eğitim seviyesini en üst noktaya çıkarmamız için bizi motive eden Sayın Kaymakamımıza, bizimle işbirliği içinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, yazıları ile bizleri destekleyen basın kuruluşlarına teşekkür eder, bu toplantı ve işbirliğinin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.''

Okul içerisinde ve çevresinde meydana gelebilecek güvenlik ve diğer sorunların önlenmesi konusunda yapılan çalışmaları titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir,

“Güvenlik kuvvetleri ile okul yetkilileriyle yaptığımız işbirliği sayesinde eğitim ve öğretimi etkileyebilecek risklerin ortadan kaldırılması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Okul müdürleri, okul aile birlikleri başkanları ile birlikte yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin huzurlu bir ortamda eğitim görebilmeleri için gereken her türlü tedbiri alacağız. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Hepimizin görevi onlara en güvenli bir ortamı sunmak olmalıdır. Çocuklarımızın huzurlu ve kaliteli bir eğitim alabilmesi için gereken her türlü önlemi almaya hazırız. ” diye konuştu.

Silifke Halk Eğitim düzenlenen toplantıya, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, ilçe Emniyet Müdürü Ali Kemal Arda, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Keskinsoy, muhtarlar, oda başkanları, kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79