'Hayat boyu öğrenme' masaya yatırıldı

2016 yılının ilk 'Hayat boyu öğrenme halk eğitim planlama ve işbirliği' komisyon toplantısı yapıldı.

'Hayat boyu öğrenme' masaya yatırıldı

Silifke halk eğitim merkezinde yapılan toplantıda ilçedeki eğitim masaya yatırıldı.

Silifke Kaymakam’ı Şevket cimbir başkanlığında yapılan toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Ateş, Kamu kurum amirleri, ilçede bulunan resmi ve özel okul temsilcileri, STK temsilcileri, eğitimciler ve basın mensupları katıldı.

Yılda iki defa toplanan komisyonun bu yılki ilk toplantısının gündemini 2015 yılında HEM tarafından verilen eğitimler, kurslar ve kurumlarla yapılan iş birliktelikleri yer aldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, ilçede resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile “Hayat Boyu Öğrenme” alanında iş birliği ve koordinasyon sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla 2016 yılının ilk komisyon toplantısını gerçekleştirmenin mutluluğu içerisndeyiz” dedi.

Çiftçi, “Halk Eğitim Merkezi’nde insanların eğitimlerine, cinsiyetlerine, ekonomik durumlarına veya konumlarına bakılmadan, bir meslek edindirmek, ortak kültürün gönüllü temsilcisi yapabilmek, topluma katkı sağlayan ve katılımcı birey haline getirmek, öğrendiklerini toplumdaki diğer bireylere paylaşıcı olmalarını sağlamak, üreten vatandaş olarak yetiştirmek amacıyla yer ve zaman bağlı olmaksızın genel, mesleki, teknik eğitim, sosyal ve kültürel kurslar düzenlenmektedir. 01.09.2015 – 05.02.2016 tarihleri arasında ilçemiz halk eğitim merkezsinde birçok alanda 146 kurs açılmış, bu kurslara 4.362 kursiyer katılmıştır. Bu kurslara okullarımızda yaptığımız bağımlılıkla mücadele eğitimini de katacak olursak 351 kursta toplam 11.344 kursiyer eğitim görmüştür. Halk eğitim merkezinde açılan kurslara katılan vatandaşlar ihtiyaç duydukları alanlarda veya ilgi alanına girdiğini düşündüğü kurslarla kendilerini geliştirmekte, bu kursların sonucunda aldıkları belgelerle iş bulabilmektedirler. Baş döndürücü gelişmeler ve değişimin meydana geldiği dünya gezegeninde bu gelişmelere ayak uydurmak ve uyum sağlamak için insanların kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir. Çünkü hayat durağan olmayı kabul etmez. Halk eğitim merkezide açtığı kurslarla yetişkin vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olmakla ve vatandaşlarımızın aktif ve katılımcı olmalarını sağlamaktadır. Bu dönemde de daha önceden yapılan faaliyetleri daha da faydalı hale getirmeyi sürdürecek, genel, mesleki, teknik eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda daha fazla kurslar açılacak. YGS, LYS, sınavlarına hazırlanan mezun öğrenciler halk eğitim merkezi bünyesinde açılacak kurslarla sınavlara hazırlanmaları sağlanacaktır. Ayrıca insanların bilinçlendirilmesinde halk eğitim merkezine büyük görev düşmektedir. Bu noktada ilçemizin tüm mahallelerinde hatta tüm okullarımızın velilerine, özellikle ailelere yönelik aile eğitimi, anne baba eğitimi kurslarının büyük önem arz etmektedir. İlçemizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde mesleki kurslar açılması, ilçemizin tarım ve turizm kenti olması hasebi ile yetiştirilen ürünleri işleme ve ürünlerinin yetiştirilmesi ile ilgili kursların açılması, üretilen üeünler için ambalaj ve paketleme, Silifke’ye has hediyelik eşya yapımı ve turizme yönelik her türlü kursların açılması, sağlıklı yaşam ve spora yönelik aktivitelere önem ve hız verilmesi, ülkemizin her köşesinde tanınan Silifke Halk Oyunlarının daha da yaygınlaşması için gerekli çalışmalar gerçekleştirilecektir. Bu anlamda bu gün yapmakta olduğumuz işbirliği bizim için önemli ve ilçemiz için bir fırsattır. İlçemize geldiği günden beri eğitimin ilerlemesi için başımızda ve yanımızda bizimle beraber olan Sayın Kaymakamımıza bize katkı sağlayan tüm katılımcılara verdikleri ve verecekleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi

SERTİFİKASI OLMAYANLAR ÇALIŞAMAYACAKLAR

Açtıkları kurslarla insanları meslek ve bilgi sahibi yaptıklarını ve aynı zamanda kurs sonucunda belge verdiklerini belirten Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Ateş, Değişen yasa tasarısıyla 2016 Mayıs ayından itibaren elinde belgesi olmayan vatandaşların iş bulmakta zorlanacaklarını ve yasa gereği çalışamayacaklarını belirtti. Halk Eğitim Merkezi olarak tüm mesleki ve eğitime yönelik kurslara açık olduklarını, taleplere karşı en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Ateş, “2015 yılında toplam 11 bin 344 kursiyere eğitim verdik. 2016 yılında ise bu sayıyı katlamayı planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl verdiğimiz kurslarda ilk sırayı Bağımlılıkla mücadele aldı. 2. sırayı “okullar hayat olsun” projesi kapsamında verilen kurslar aldı. 3. sırayı ise bilgisayar eğitimi kurslarımız aldı. Bu kurslar haricinde her alanda kurslarımız ve kursiyerlerimiz oldu. Kurumlarımızla beraber işbirliği içerisinde bulunarak bu yıl daha çok insana ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir ise Halkın kurslara daha fazla katılımının sağlamak için iş güvenceli kurslar, İş-Kur iş biriliğinde paralı kursları daha fazla açmalıyız. Ayrıca okullarımızı daha etkin kutlanmalıyız. Açılan kursların halka duyurulması için tüm imkânları kullanmalı, gerekirse belediye ile görüşerek Billboardları kullanmalıyız” dedi.

 

Halk Eğitim Merkezi ve okulların aile eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi isteyen Cinbir, Hem okullarımızda hem de Halk Eğitim Merkezimizde aile eğitimine daha fazla önem vermeliyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36