Kişisel Gelişim uzmanından konferans

Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt'un tarafından" Kendine Yaslanan Dik Yürür" konulu konferansı verildi.

Kişisel Gelişim uzmanından konferans

 

Silifke  Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen seminer odanın toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kişisel Gelişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı  Kunter Kunt, ''Kendine yaslanan dik yürür'' konulu seminere çok sayıda davetli katıldı.

 

Kurt, “ Güvende olmak için etrafa dağıttığımız; başkalarına, bağımlı ilişkilere kaptırdığımız gücümüzü geri çağıralım. Hayatta dik ilerleyebilmek için sırtımızı sadece kendimize yaslayalım; kendine yaslanan dik yürür” dedi

 

"Kendine Yaslanan Dik Yürür''

Konuşmasında hayata dair konulara değinen Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt, “Güzel bir haftaya başlarken bugün içimizdeki gücü fark etmeye, içimizdeki sonsuz potansiyeli ortaya çıkarmaya niyet edelim. Gücü dışarıda aramak yerine, kendi gücümüze sahip çıkalım. Güvende olmak için etrafa dağıttığımız; başkalarına, bağımlı ilişkilere kaptırdığımız gücümüzü geri çağıralım. Hayatta dik ilerleyebilmek için sırtımızı sadece kendimize yaslayalım; kendine yaslanan dik yürür” dedi. Kunt konuşmasının devamında seminere katılanlara Başarının sırrı, mutluluk, ve konsantrasyon ile ilgili bilgiler verdi.

Başarının sırrı nedir?

Başarı, bir iş için gerekli enerjinin amaca en uygun biçimde, en ekonomik, en etkin olarak kullanılma becerisidir. Bu enerji, insan gücü de olabilir, para da olabilir. Burada önemli olan, başarı için gerekli enerji kullanımının doğru organize edilmesidir. Her başarının arkasında doğru bir plan yatar. Bu planı gerçekleştirecek doğru programlar, planı tamamlar. Eğer plan ve programın hedefleme ve zamanlama süreçleri iyi hesaplanmışsa, enerji organizasyonu iyi yapılmışsa başarı size gelir. Doğru zamanda, doğru yere yapılan tüm hamleler başarıyı getirir. Başarının beş anahtarı vardır,istekleme, donanım, yapabilme gücü, değerlendirme ve düzeltme.

Çalışmak için gerekli konsantrasyonu nasıl sağlayabiliriz?

 Çalışmak ve gerekli konsantrasyonun sağlanması için günlük 10 dakika kullanmadığımız elimizle yazılar yazıp şekiller çizmek, 100’den geriye 3’er 3’er sayıp beyni çalışmaya hazırlamak, dik durmak ve nefesi 5 saniyede alıp, 5 saniye tutup, 5 saniyede geri vermek, bir nefes alışverişi 15 saniyede 10 tekrar yapmak konsantrasyonumuzu artıran pratik metotlardır.

Başarı deyince akla ilk gelen şey “mutluluk” olıuyor. Hepimizin ortak isteği mutlu olabilmek. Mutlu olmayı nasıl başaracağız? Kimi bunu parayla kazanmak istiyor, kimi aşkla, kimi çoluğunun çocuğunun mürüvvetiyle, kimi ise bir nefesle… Mutlu olabilmek için nasıl bir pencereden bakmalıyız? Bu bilinç nasıl oluşmalı?

Mutlu olabilmek için

Her sorunun çözümü olduğuna inanmalıyız,  durumlar ve olaylar karşısında soğukkanlı olmalıyız, Zihnimizi serbest bırakmalıyız, fazla duygusal olmamalı, bütün faktörlere tarafsız bakmalıyız, mutsuzluğumuzla ilgili faktörleri bir kâğıda yazıp üzerinde ayrıntılı bir şekilde düşünmeliyiz,sorunun değil, çözümün bir parçası olmalıyız.

Mutluluk bir hedef değil, o hedefe yapılan yolculuktur. Mutluluk, yaşama verdiğimiz olumlu tepkilerin tümüdür. Mutluluğun kontrolü duygularımızın elinde, duyguların kontrolü de bizim elimizdedir.

Doğru nefes almak ne demek ve nefes almak hayatımızda , bedenimizde ve ruhumuzda neleri değiştirebilir ?

Sağlıklı bir beden için bedende biriken atıkların dışarı atılması nefesle yüzde 70, deriyle yüzde 20, idrarla yüzde 7, kalınbağırsakla yüzde 3 olarak gerçekleşir. Nefesin önemini anlatmak için çok önemli bilimsel bir veridir bunlar. Doğru nefes almak, bizi sakin, kontrollü ve çözüm odaklı bireyler yapar. Bedende hastalıklara neden olan şeyin, bazı olumsuz zihinsel düşünce kalıpları olduğunu söylüyorsunuz. Bunlar neler? Bedende hastalıklara neden olan en yaygın zihinsel düşünce kalıpları eleştiri, öfke, kırgınlık ve suçluluktur.” Diye örnekler sundu.

Ardından katılımlarından dolayı Silifke Ticaret ve sanayi odası Başkanı Nurettin Kaynar tarafından teşekkür belgesi sunuldu ve toplu fotoğraf çekildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36