Köy Okullarına Tiyatro Projesi Başarıyla Sona Erdi

Köy Okullarına Tiyatro Projesi Başarıyla Sona Erdi

Köy Okullarına Tiyatro Projesi Başarıyla Sona Erdi


Silifke’nin ilk ve tek özel tiyatrosunun hazırladığı köylere tiyatro projesi ‘’Bir köy var uzakta tiyatro orada’’nın son gösterisi Kırobası köyünde gerçekleştirildi ve proje başarılı bir şekilde son buldu. Sanat yönetmeni Ahmet Gedik şunları ifade etti;

’Yeşilovacık İlkokulu ile başladığımız köylere tiyatro projemiz ‘’bir köy var uzakta tiyatro orada’’ Kırobası İlkokulu’ndaki gösterimizle sona erdi. Masalcı ve arkadaşları İsimli çocuk oyunumuzla köylerdeki çocuklarımıza ulaştık. Onların sevincine sevinç, coşkusuna coşku kattık. Projemiz kapsamında toplam 24 köy okulunda 24 oyun sergiledik. 2788 öğrencimize ulaştık.

Yeşilovacık ,Işıklı Kargı, Işıklı, Akdere, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı, Kurtuluş, Arkum, Arkarası, Kabasakallı, Atayurt, Karadedeli, Kapızlı,Narlıkuyu, Kargıcak, Keben, Susanoğlu, Nuru, İmamlı, Ovacık, sömek, Cambazlı, Uzuncaburç, Sarıaydın ve Kırobası ilkokulları.

Bu köylerde çocuklarımız ilk kez tiyatro ile tanıştı. Bu proje ile amacımız şehir merkezinden uzakta olan çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmak ve tiyatronun coşkusunu yaşamasını sağlamak içindi. Dağlar, ovalar, dereler aştık. Daha önce gidilmeyen köylere gittik. Her gittiğimiz köyde ilgi ve coşkuyla karşılandık. Gittiğimiz bir çok köyde salon yoktu. Salonun olmadığı okullarda uygun bir sınıfı tiyatro atmosferi haline getirdik. Hiç unutamayacağımız anlardan biri Yeşilovacık ilkokulunun yemekhanesinin tam anlamıyla bir tiyatro salonuna çevrildiğini görmek olmuştu. Biz gelmeden okulun bütün çalışanları evlerinden getirdikleri bezleri, kumaşları, gazeteleri camlara yapıştırmışlar ve içeriyi sahne ışıklarını kullanabilmemiz için karartmışlardı. Bunun gibi daha pek çok güzelliğe tanık olmuştuk. Oyunumuzun çocuklarımızla buluşması anlamında tüm özeni gösterdik ve ışığımızla, müziğimizle, kostümlerimizle tiyatronun bütün imkanlarını sunduk. Bu emeğimizin en büyük karşılığı çocuklarımızın ilgi ve coşkusunu görmek olmuştu. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevinç yumağı oluşuyordu. Toplam 2500 km yol aldık. Yaşadığımız toprakların bir kez daha güzelliğine, eşsizliğine insanımızın misafirperverliğine tanık olduk. Aslında bir çok değerimizin kaybolmadığını gördük.  Projemize ilk 11 gösterim için destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesine ve bizzat gösterimlerimize gelip bize destek veren, ‘’ işinizi çok iyi yapıyorsunuz, çok özeniyor ve çocukları mutlu ediyorsunuz ‘’ diyen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Müdürü Hüseyin Arslanköylü’ye çok teşekkür ediyoruz.  Projemizin 11 gösteriminden sonra kalan 13 gösterimine destek veren Olbamed Hastanesi ve Kayıkçıoğlu tesislerine çok teşekkür ediyoruz. Sabırla, inatla, sevgi ve aşkla alnımızın akıyla projemizi sürdürdük ve tamamladık. Gururluyuz. Elbette bu tertemiz projemizi bir rant hesabı olarak gören, çekemeyen, her türlü ayak oyunlarıyla engellemeye çalışanlara rağmen bitirdik. Biz sadece işimizi seviyoruz. Çok seviyoruz. Ve bu sevgi bütün zorlukları, engelleri aşacak yüreğe ve kararlığa sahiptir. Gösterdiğimiz özveri ve fedakarlık işte bu aşktan kaynaklıdır.

İnanıyoruz ki projemiz örnek olacaktır. Sanat her yerde olmalı ve bu güzel memleketimizin her karış toprağı sanatla daha çok kucaklaşmalı.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36