Köylü çocuklara özel tiyatro

Büyükşehir Belediyesi, Tiyatroyu Çocukların Ayağına Götürüyor.

Köylü çocuklara özel tiyatro

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tiyatroya gitme olanağı bulamayan ve hiç tiyatro oyunu izlemeyen uzak köylerdeki çocukları tiyatro ile buluşturuyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Duvarsız Sanat Tiyatrosu işbirliği ile 'Köy Okullarına Tiyatro Projesi' kapsamında hayata geçirilen 'Bir Köy Var Uzakta, Tiyatro Orada' turnesi başladı. Şehir merkezine uzak olan köylerde, tiyatro izleme olanağı bulamayan çocukları tiyatro ile buluşturarak, tiyatro sevgisini aşılamayı amaçlayan projenin ilk gösterisi Silifke'nin Yeşilovacık Mahallesi'nde bulunan Yeşilovacık İlkokulu'nda yapıldı. Çocuklar, 'Masalcı ve Arkadaşları' adlı oyunu ilgiyle izlediler. İyilik ve kötülüğün ayrımını, arkadaşlığı, dostluğu, yardımseverliği, dayanışmayı ve hoşgörünün önemini eğlenceli bir dille anlatan oyun ile keyifli vakit geçiren öğrenciler, hem öğrendiler hem eğlendiler.

Öte yandan, Silifke ilçesinde bulunan 66 köyde ve 25 köy okulunda 3 bine yakın öğrenci ile buluşmayı hedefleyen tiyatro turnesinin, 25 Nisan 2016 tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36