Mezuniyet heyecan doluydu

Mezuniyet heyecan doluydu

Mezuniyet heyecan doluydu

 

Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde kepler havalarda uçuştu.

 

Okulun konferans salonundaki törene Rektör danışmanı Doç. Dr. Erol Yaşar, Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Mustafa Karaduman, Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Serap Ergene, öğretim görevlileri ve veliler katıldı. Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu Birincisi Sebat Kara, mezuniyet konuşmasında 5 yıl boyun Silifke Uygulamalı Teknolojiler ve İşletmecilik Yüksekokulu’nda geçirdikleri süreci anlattı.

 

Yüksekokul birincisinin ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Silifke Uygulamalı Teknolojiler ve İşletmecilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serap Ergene, “Duygulu anların yaşandığı zamanlar bunlar. Siz sevgili aileler canınızdan can verip çocuklarınızı birer filiz haline getirip bizlere gönderdiniz yeni bir hayata başlamak için. Bizler bu taze fidanları elimizden geldiği kadar yetişkin hayata hazırlamaya çalıştık. Şimdi yetişkin bir birey olarak öğrencilik hayatlarında olduğu gibi iş yaşamlarında da başarılı bir birey olmaları beklentisiyle onları uğurluyoruz. Hepsinin teker teker başarılı bir birey olacağından hiç şüphem yok. Sizlerin yetiştirmiş olduğu bu pırıl pırıl gençler insani değerleri ön planda tutarak milli değerlerimize sahip çıkarak yarınlara yelken açacaklar. Siz sevgili ailelere saygılı birer hanımefendi ve beyefendi olarak yetiştirmiş olduğunuz evlatlarınız için ülkem adına ve mensubu olduğum Mersin Üniversitesi adına teşekkür ederiz. Siz sevgili gençler yolunuz hep aydınlık olsun, şansınız ve bahtınız hep açık olsun, edinmiş olduğunuz deneyimleri aktarabilme fırsatınız olsun. Buradaki beş yılınızın bir çırpıda geçtiği gibi yaşam yolunuz da güzelliklerle dolsun. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

 

Salonda yapılan konuşmaların ardından bahçede yapılan törende 43. Uluslararası Silifke Kültür Haftası Festivali kapsamında şehrimizde bulunan İzmir Tire Halk Oyunları ekibi ile Mut Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri düzenlenirken, öğrenciler velileri ile birlikte halk oyunlarını büyük ilgi ile takip etti. Halk Oyunları gösteriminin ardından öğrenciler keplerini atarak mezuniyet coşkusunu öğretmenleri ve aileleri ile birlikte doyasıya yaşadılar.

Anahtar Kelimeler:
Mezuniyet Heyecan Doluydu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36