MİNİKLER TRAFİK PARKI İLE BİLİNÇLENİYOR

MİNİKLER TRAFİK PARKI İLE BİLİNÇLENİYOR

MİNİKLER TRAFİK PARKI İLE BİLİNÇLENİYOR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Trafik Haftası nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalara ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Trafik Parkı’nın açılış törenine katıldı.
 
 
Yenişehir İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen açılış programına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Yenişehir İlköğretim Okulu Müdürü Ali Berk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, minik öğrencilerin halk oyunu gösterileri ile devam etti.

Programda konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çok sayıda vatandaşın trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiğinin ve bunda en büyük etkenin kural ihlali olduğunun altını çizerek, “Ülkemizde her yıl bir ilçe nüfusu kadar insanı maalesef trafik kazalarında kaybediyoruz. İnsan hatalarından kaynaklanan kazalar yüreklerimizi dağlıyor. İnsanlar kurallara uymadığı için birbirinin katili oluyorlar. Trafik kurallarına uymak ve bu bilinci insanlarımıza aşılamak oldukça önemli” dedi.

Trafik kuralları ve trafik bilinci eğitimine erken yaşlarda başlanmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz konuşmasında, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Trafik Parkı’nın, aslında bütün okullarda yapılması gerekiyor. Trafik Parkı, çocuklarımızın anaokulundan itibaren trafik kuralları eğitimi görmesi ve bu alanı özümsemesi bakımından gerekli. Bu tür uygulamalar ile çocuklarımıza bu bilinci aşılamak gerçekten çok önemli” ifadelerine yer verdi.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ise yaptığı konuşmada çocukların okullarda verilen teorik eğitimler kadar, uygulamalı pratik eğitime de ihtiyacı olduğunu belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Trafik Parkı’nın bu ihtiyacı karşılama adına büyük bir adım olduğunu ifade etti.

Yenişehir Kaymakamı Özarslan tarafından Başkan Kocamaz’a teşekkür plaketi verilmesinin ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan Trafik Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Trafik Parkı içerisinde bisiklet simülatörü, yaya simülatörü ve trafik eğitim seti yer alıyor. Trafik Parkı’nda çocuklara teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı eğitimler de verilecek. Temel trafik kurallarının öğretileceği parkta çocuklar can güvenliğini sağlayacak tüm konularda da bilgilendirilecek.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36