Okullara 20 bin güvenlikçi 60 bin temizlikçi

Okullara 20 bin güvenlikçi 60 bin temizlikçi

Okullara 20 bin güvenlikçi 60 bin temizlikçi

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında okullarda istihdam edileceğini duyurduğu “Eğitim Koordinasyon görevlisi” ile ilgili ayrıntılar belli oldu. Buna göre 20 bin güvenlik görevlisi alınacak. Güvenlik görevlisi bulunmayan okullarda ise “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” devreye girerek okulların güvenliğini sağlayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR kanalıyla okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı. Edinilen bilgiye göre, okullara temizlik görevlilerinin yanı sıra 20 bin de özel güvenlik görevlisi istihdam edilecek.

Protokol yapılacak

Okullarda temizlik ve güvenlik görevlilerinin yanı sıra “Güvenli eğitim koordinasyon görevlisi” de tahsis edilecek. Bakanlık yetkilileri “Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi” sayısının İçişleri Bakanlığı ile yapılacak protokolden sonra sayının netleşeceğini kaydetti.

20 bin özel güvenliğin güvenli okul projesi kapsamında okullarda yer alacağını kaydeden Mili Eğitim Bakanlığı kaynakları ise güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesinin ardından uyum eğitiminden geçirileceklerini belirtti. Bakanlık yetkilileri şunları söyledi:

“Güvenli okul projesi kapsamında 20 bin özel güvenlik görevlisine eğitim verilecek. Okul yaşamının hassasiyetleri anlatılacak. Bu kişiler doğrudan okullarda görev yapacak. Özel güvenliğin yanı sıra polis ya da jandarma da okullarda yer alacak. Sabit güvenlik görevlisinin bulunmadığı okullarda ise ‘Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi’ devreye girecek. Bu kişi birden fazla okuldan sorumlu olabilecek. Her gün okulların idaresi ile iletişim kuracak. Okulların güvenlikle ilgili sorunlarını polis ve jandarmaya aktararak, çözülmesini sağlayacak.”

TYP NEDİR?

Türkiyenin istihdam kurumu olan İŞKUR işgücü piyasasına girmekte zorlanan vatandaşların toplum yararına bir iş yapmasını ya da bir hizmet gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu durumdaki vatandaşların çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazanması ve geçici gelir desteği verip, iş gücü piyasasına uyumunun kolaylaşması hedefleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79