Silifke' de İlköğretim Haftası kutlandı

Silifke' de İlköğretim Haftası kutlandı

Silifke' de İlköğretim Haftası kutlandı

 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kapsamında ilk tören Atatürk Anıtında yapıldı.

 Atatürk Anıtı’ndaki tören çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Tören anıttaki programın ardından Göksu İlkokulu bahçesinde kutlama devam etti.

Töreni Silifke kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, İlçe Emniyet Amiri Zafer Şenocak, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Günün anlam ve önemine dair konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi yaptı.

Çiftçi konuşmasında, ilçede temel eğitimde 3011 öğrenci 193 araçla, ortaöğretimde 810 öğrenci 61 araçla, 117 engelli öğrenci 18 araçla toplamda 3 bin 938 öğrenci 272 araçla taşıma yolu ile eğitime eriştirildiğini belirterek, Silifke’ de, yaklaşık 20 bin öğrenci ders başı yaptığın kaydetti.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "“Öncelikle 2017-2018 eğitim öğretim dönemi hepimize hayırlı uğurlu olsun. Yeni eğitim-öğretim yılının geçmiş yıllarda olduğu gibi huzurlu ve güven içinde devam etmesini diliyorum.

Eğitim sadece öğretmenlere bırakılamayacak kadar önemli bir iştir.  Öğretmenlerimiz Anadolu’nun her yerinde doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde, mezrasında köyünde, ilçesinde, kentinde kendilerine tebliğ edilmiş eğitim görevini yine anneler babalar tarafından kendilerine emanet edilen evlatlarımızla birlikte hakkıyla yerine getirme çabası ve gayreti içindedirler.

  Bu gayretinin ve fedakarlığının anlam ifade etmesi ve gerçekten hedeflediğimiz eğitim seviyesini yakalamamız öğretmenlerin dışındaki bizlere yöneticilere annelere babalara velilere iş adamına sanayicisine tüccarına sivil toplum örgütlerine düşen görevlerin hakkıyla yerine getirilmesine bağlıdır.

 Öğretmenlerimizin kolları kanatları altındadır.

Koruması altındadır. Bu evlatlarımız öğretmenlerimizin rehberliğinde bu milletin geçmişte devraldığı sorumlulukları yerine getirme bilinciyle yetişecek tarihini bilen, 1071 de Anadolu kapılarını Türklere aralayan Alparslan’ı ve silah arkadaşlarını tanımış 1071 de İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, onun hocası Akşemsettin’i anlamış ve Çanakkale Anafartalar’da “ ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal’ianlayan, Mustafa Kemalin bu emrine üç dakika sonra öleceğini bilerek ölüme koşan ecdadının kanıdır.

 Atatürk’ün bu millete hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma amacını mutlaka gerçekleştirecek ve daha güçlü bir Türkiye’yi inşa edecek dünya mazlumlarının gözyaşını dindirecek akan kanı durduracak, zalimlere haddini bildirecek, dengesi kaçmış dünyayı yeniden yörüngesine oturtacak ve daha yaşanılabilir sulhun, huzurun, sevginin, kardeşliğin ve insanlık değerlerinin hakim olduğu dünyayı da inşa edecektir diye inanıyor ve düşünüyorum. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlerimize öğrencilerimize ve değerli velilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum “.

Kaymakam Cinbir’in konuşmasının ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu folklor gösterisi gerçekleştirildi. Program Göksu İlkokulu öğretmenleri ile düzenlenen kokteylin ardından son buldu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79