Silifke HEM’den ilk kez karakalem sergisi

Silifke HEM’den ilk kez karakalem sergisi

Silifke HEM’den ilk kez karakalem sergisi


Silifke Halk Eğitim Merkezi’nde bu yıl ilk kez uygulanan kursu öğrencilerinin Karakalem çalışmaları görücüye çıktı. Katılımcılar tarafından büyük beğeni toplayan karakalem çalışmalar 3 gün açık kaldı.

Silifke Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen serginin açılışı Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü  Halil İbrahim Ateş tarafından yapıldı.

Sergideki eserleri inceleyen Kaymakam Cinbir, kurs eğitmeni Ayşe Yüce’den de çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Sergiye katılan bir kursiyerin küçük çocuğu ile de yakından ilgilenen Kaymakam Cinbir’in çocuk sevgisi dikkat çekerken, sergiyi küçük çocukla birlikte gezdiler.

Kaymakam Cinbir burada yaptığı konuşmasında,‘’ "Bugün 10 kursiyerimiz yaptıkları kara kalem çalışmalarını düzenlenen sergide bizlerin beğenisine  sundular.  Gerçekten resimlerin  hepsi  de birbirinden güzel. Halk eğitim merkezimiz bu tür kurslara önem vererek kursiyerlerimizi bir anlamda sosyal hayata hazırlamaya çalışıyor. Bu kurslara ilçe halkının yoğun ilgi göstermesi bizleri daha çok mutlu etmektedir." dedi.

Silifke figürleri tualde birleşti

Silifke’nin öne çıkan keklik, Yörük kızı, çilek, kale gibi figürlerini birada yansıtan karakelem çalışmasının yapıldığı tablo Kaymakam Cinbir’e  Silifke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Ateş ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi tarafından hediye edildi.

Sergi Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda 3 gün boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık kaldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36