Silifke Koleji’nde “Okuma Bayramı Şenliği” düzenlendi

Silifke Koleji’nde “Okuma Bayramı Şenliği” düzenlendi

Silifke Koleji’nde “Okuma Bayramı Şenliği” düzenlendi


Girne Amerikan Üniversitesi Silifke Koleji İlkokulu 1/A sınıfı öğrencileri tarafından ‘Okuma Bayramı Şenliği’ düzenlendi.

Okulun sinema salonunda Sınıf Öğretmeni Fatma Özel tarafından hazırlanan etkinlikte 1/A sınıfı öğrencileri ‘Okuma Bayramı Şenliği’ni, yaptıkları çeşitli programlarla gerçekleştirdi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda öğrencilerin sergiledikleri oyunlar veliler tarafından beğeniyle izlendi.

Sınıf Öğretmeni Fatma Özel yaptığı konuşmada, “Küçücük dünyalarında, resimdi, renkti ve düştü hayat yalnızca onlar için. Gözlerinin görebildiği, kulaklarının duyabildiğiyle sınırlı minicik bir dünyaları vardı önceleri. O zamana kadar yalnızca oyuncak tutmuş elleri kalem tutmaya başladığında bambaşka bir dünyanın kapıları da açıldı onlara ardına kadar. Hayalleri, düşleri de büyüdü kendilerine duydukları güvenle. Şimdi daha bir coşkulu anlatabilecekler size yüreklerinde biriktirdiklerini. Kendi cümleleriyle. Az gidilip uz gidilen, dere tepe düz gidilen uzak masal ülkelerinde gökten düşen üç elmadan biri onların olacak her zaman. Çünkü onlar kitapların büyülü dünyasının kapısını çok büyük bir hevesle çaldılar. Örnek ve özendirici tutumunuz sayesinde bu hevesin bir ömür süreceğine inanıyorum. Azim ve başarılarından dolayı bütün öğrencilerimi kutluyor, önlerindeki zorlu merdivenin diğer basamaklarını da tıpkı bu ilk basamaktaki gibi kocaman emin adımlarla aşmalarını diliyorum” dedi.

ADETA ÇOCUK AKADEMİSİ OLARAK EĞİTİM VERİYORUZ

Girne Amerikan Üniversitesi Silifke Koleji Genel Eğitim Koordinatörü Ahmet Eroğlu yaptığı açıklamada; “Adeta çocuk akademisi olarak eğitim veriyoruz. Çocuk akademisinden kastımızda minikler; her dersi ayrı ayrı öğretmenlerden farklı sınıflarda alıyorlar. Kampüsümüzde ki tüm alanlardan onlarda yararlanıyor. Örneğin yabancı dili Dil Laboratuarında İngilizce öğretmeni eşliğinde öğreniyorlar, resmi atölyede yapıyorlar.  Beden Eğitimi etkinliklerini de spor salonunda yapıyorlar. Okulumuzun yemekhanesinde toplu ve düzenli beslenme alışkanlığını kazanıyorlar. Hijyenik ve modern sınıflarda eğitim alıyorlar.  Eğitim-öğretim alanında son derece deneyimli ve başarılı bir eğitimci kadromuzu mevcuttur. Öğretmenlerimiz Tecrübelerini ve bilgilerini öğrencilerimize de aktarmaktadırlar” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİ UZMAN KADROMUZLA, MODERN ORTAMLARDA YETİŞTİRİYORUZ

İlkokul Müdürü Esra Koçyiğit ise, “İlkokulumuzda da dil 1. sınıftan başlamakta pratik konuşma ve gramer olarak ayrı ayrı öğretmenler eşliğinde verilmektedir.  Sınıf ilerledikçe Yabancı dil dersi sayısı da artmakta haftada 8 saate kadar çıkmaktadır. Ayrıca alanında uzmanlaşmış kadromuzla hem anaokulu, hem ilkokul hem de ortaokul olarak verdiğimiz ve vereceğimiz eğitimi- öğretimin sonuna kadar arkasındayız ve bu alanda iddiamızı sonuna kadar velilerimizin ve sizlerin de desteğiyle sürdüreceğiz. Ortaokulda; sınavlara hazırlanan öğrencilerimizi uzman kadromuzla, modern ortamlarda yetiştiren Girne Amerikan Üniversitesi Silifke Koleji olarak;  Eğitim-Öğretim işini daha da ileriye götürüp öğrencilerin motivasyonunu arttırarak daha çabuk ve kalıcı öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.

VELİLERİMİZE VE ÖĞRENCİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Koçyiğit; “Silifke Koleji Çocuk Akademisi, İlkokul ve Ortaokulla Silifke’ye eğitim-öğretim alanında en iddialı fırsatları sunan, topluma çok yönlü gelişmiş bireyler kazandıran ve başarıyı garantileyen bir okul olma yolunda ilerleyecektir. Sizlerle olmaktan onur duyar, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

ATATÜRK'ÜN TÜRK ULUSUNA HEDEF OLARAK GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞ ÜLKELER SEVİYESİNE ULAŞMANIN TEK YOLU TOPLUMUN EĞİTİLMESİNDEN GEÇECEKTİR

Girne Amerikan Üniversitesi Silifke Koleji Kurucu Temsilcisi Musa Duran ise konuşmasında, “Her alanda olduğu gibi eğitim-öğretim alanında da ilke ve hedefleri gösteren, gittiği her yerde milletine ve Türk Öğretmenine Başöğretmenlik yapan Atatürk, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmamızın eğitime bağlı olduğunu, kaliteli eğitimin ancak öğretmenlerin gayretli çalışmalarıyla mümkün olabileceğini ifade etmiştir. Uygarlığın ışığı olan siz değerli öğretmenlerimizin çocuklarımızı, Atatürk ilkelerine bağlı, milli değerlerine sahip çıkan, gelişen ilim ve teknik ile bu değerleri yoğuran, çağdaş medeniyetin gerektirdiği hayat tarzını benimseyen kişiler olarak yetiştireceğinize yürekten inanıyorum. Atatürk'ün Türk ulusuna hedef olarak gösterdiği çağdaş ülkeler seviyesine ulaşmanın tek yolu toplumun eğitilmesinden geçecektir” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36