Silifke’de ‘Dünya Pi Günü’ kutlandı

Ünlü matematik sabiti ‘pi’ sayısı zihinlere kazımak ve öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedefleyen ‘’Dünya Pi Günü’’ Silifke’de kutlandı.

Silifke’de ‘Dünya Pi Günü’ kutlandı

Haber: Atike Ceylan Kaçar

Silifke Ertan Cüceloğlu Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinliğe Silifke İlçe Kaymakam’ı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, ilçeye bağlı eğitim kurumlarının temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Silifke Ertan Cüceloğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘’Pİ’’ sayısını temsilen slayt gösterisi, matematik temelli oyunlar ve matematiğin insan hayatındaki önemini ön plana çıkaran resim ve görsel içerikler sergilendi.

Öğrencilerin ‘Pİ’ sayısını ön plana çıkaran ilginç oyunlarını çok beğenen ve sergilenen çalışmaları tek tek inceleyen Kaymakam Cinbir, dünyanın matematik üzerine kurulu olduğunu, hayatımızın her anında matematikle karşılaştığımızı belirterek, “Dünya Pi Günü kapsamında düzenlenen etkinliği matematik showuna dönüştüren öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ise etkinlikteki amaçlarının, öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini artırmak, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamak olduğunu ifade etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ... www.facebook.com/media/set/

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79