Silifke’de Halkoyunları engel tanımıyor

Silifke Belediyesi ve ilçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezleriyle işbirliğiyle ‘Halkoyunları Engel Tanımaz' projesi başlatıldı. Projeye ilk olarak Yükselen Engelli ve Rehabilitasyon merkezinde start verildi.

Silifke’de Halkoyunları engel tanımıyor

İlçe genelinde, sosyal ve kültürel faaliyetlerinin yanı sıra her alandaki hizmetleriyle engelli vatandaşların yaşam kalitesini arttırmayı hedefleyen Silifke Belediyesi, yeni bir projeye daha imza attı. Engelli bireylere halk oyunlarını sevdiren ve öğreten proje, eğitim merkezleri ve veliler tarafından da büyük ilgi görüyor. 6 kişilik gruplar halinde Özel Eğitim Halk Oyunları Grubu eğitmeni Kadir Kaya öncülüğünde verilen halkoyunları eğitiminde engelli çocuklar hem öğreniyor hem de keyif dolu dakikalar yaşıyor.

‘Engellilik, yalnızca engelli bireylerin ya da ailelerinin içinde bulunduğu bir sorun değil, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur’ diye konuşan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Her insan bir engelli adayıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın sorunlarına samimiyetle eğildik, bu sorunlara çözüm üretmek, engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını, huzur ve refahlarının artması için özveriyle çalıştık. Birlikte daha engelsiz bir dünya oluşturacağız” dedi.

VELİLERDEN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Özel Eğitim Halk Oyunları Grubunun gösterisini izleyen veliler, ‘İlçemizde sosyal ve kültürel etkinliklere önem veren bir belediyemizin, böylesi anlamlı ve güzel bir hizmete imza atması hepimizi mutlu etti. Engelli çocuklarımız, hem mutlu oluyorlar hem de hayata yeniden tutunuyorlar. Onların istekle halk oyunlarını öğrenmesi ve bu kadar kalabalık bir topluluğun karşısında oyunlarını sergilemesi, onlara ayrı bir güç ve cesaret getirdi. Bizlerde öğrenci velileri olarak belediyemize, rehabilitasyon merkezlerimize ve diğer emeği geçen herkese bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz’ diye konuştular.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36