Silifke’de karne heyecanı

Mersin’de 366 Bin 159 öğrenci karne aldı

Silifke’de karne heyecanı

Mersin’de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 366 Bin 159 öğrenci, yarı yıl tatilinde karne aldı.

Silifke ilçesinde 43 ilkokul, 33 ortaokul, 19 lise ve 6 anaokulunda eğitim öğretim gören 21 bin 700 öğrenci ile bin 592 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi ile Gazipaşa İlkokulu'na giderek öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kaymakam Cinbir, yaptığı konuşmasında, eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin, ilk yarıyıldaki çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldıklarını ve 2 haftalık yarıyıl tatiline çıktıklarını kaydetti.

Öğrencilerin tatil boyunca çok iyi dinlenmeleri gerektiğini ifade eden Cinbir, aynı zamanda tatilde kitap okumalarını tavsiye etti. Tatilin tamamen boş ve plansız bir zaman olarak algılanmaması gerektiğini, dinlenmek, enerji depolamak, farklı etkinliklere zaman ayırmak için bir fırsat olduğunu vurgulayan Cinbir, şöyle konuştu: Öğrencilerimizin karneleri doğru okunmalı, doğru değerlendirilmeli ve doğru anlaşılmalıdır. Çünkü bu, karnenin işlevi açısından son derece önemlidir. Karne, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak etiketlendiği bir belge değildir. Karne, öğrencinin bulunduğu eğitim ortamında ondan beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derece gösterdiğine ilişkin bir değerlendirmedir. Değerlendirmenin işlevi ise eksiklikleri göstererek gelişmesi için yapılması gerekenler üzerinde yönlendirebilmektir. Bu nedenle karneler sadece çocuk için değil, öğretmen, okul ve aile için de bir yol göstericidir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36