Silifkeliler Bezirgân’ı beğeniyle izledi

Silifkeliler Bezirgân’ı beğeniyle izledi

Silifkeliler Bezirgân’ı beğeniyle izledi

 

 

Silifke Belediyesi’nin 43. Uluslararası Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında getirdiği “Bezirgân” adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.

Tiyatroyu Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Başkan Yardımcıları Ömer Savar, Esen Tuba Tol, Mehmet Kafes, CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çok sayıda tiyatro sever yakından izledi.

Fransız komedi yazarı Molière’in, Tartuffe (1664) isimli oyununun ‘Bezirgân’ ismiyle yapılan uyarlaması, Göksu Aile Çay Bahçesinde kurulan festival alanında tiyatro severler ile buluştu. Din ve inanç olgularını günümüze göndermeler yaparak sorgulayan oyun eğlenceli diyaloglarla izleyen herkesi kendine bağladı. “Akil adam” rolüyle bir burjuvanın evine kapağı atmış bir din tacirinin serüvenlerinin anlatıldığı oyun, Silifkeli tiyatro severlerden büyük alkış topladı.

 ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

Tiyatro oyununu büyük bir ilgiyle eşi Pakize Turgut ile birlikte izlediğini söyleyen Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, oyunun sonunda Cem Davran’a ve tiyatro ekibine çiçek takdim etti. Başkan Turgut: “Festival etkinliklerimiz kapsamında düzenlenen oyunu vatandaşlarım ile birlikte izlemek, oldukça güzel ve keyifliydi. Katılım oldukça yoğun oldu. Tiyatro oyunu gerçekten izlemeye değerdi. Cem Davran ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36