Taşucu Meslek Yüksekokulundan Turizm Teknik Gezisi

Taşucu Meslek Yüksekokulundan Turizm Teknik Gezisi

Taşucu Meslek Yüksekokulundan Turizm Teknik Gezisi

Selçuk Üniversitesi Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri bölümü tarafından öğrencilerin derslerde almış oldukları bilgileri turizmin uygulandığı Türkiye’nin sayılı turizm merkezlerinden olan Side ve Alanya bölgelerinde yerinde görerek pekiştirmeleri ve bölge ( Silifke ) halkı üzerinde turizm bilincinin geliştirilmesine yönelik planlanan Teknik gezi organizasyonu başarı ile gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen gezi organizasyonu esnasında ilk gün Aspendos Antik Tiyatrosu ziyaret edildi. Öğleden sonra Side Antik Kent’e gidilerek Side Antik Kent, Side Müzesi, Apollan Tapınağı ziyaret edilerek Profesyonel Kokartlı Turist Rehberi Egemen Özseven’ den ( Taşucu MYO mezunu ) bilgi alındı ve rehber adayı öğrencilere ders uygulamaları kapsamında eğitim verildi. Birinci günün akşamında yüksekokul turizm ve otel işletmeciliği programı mezunu Erhan Coşkun’ unÖnbüro şefi olarak görev yaptığı Side ‘de bulunan 5 yıldızlı Bone Club SunsetSVS otelde konaklama yapıldı. İkinci gün Alanya Türkler mevkiinde bulunan ve bölgenin en büyük otellerinden olan Wikingenİnfinity otel ziyaret edilerek otelin önbüro müdür yardımcısı İlyas Bulat’tan ( Taşucu MYO mezunu ) otel işletmeciliği ve 2016 yaz sezonu turizm beklentileri konusunda bilgi alındı. Uluslararası Alanya Yat limanı ziyaret edilerek İşletme yetkililerinden yat turizmi, yat çeşitleri, yabancı yatların giriş işlemleri ve yat bakım işlemleri hakkında bilgiler alındı. Rehber Egemen Özseven eşliğinde gerçekleştirilen Alanya gezisi ardından turizm açısından doğal çekicilik unsurlarına örnek gösterilebilecek Dim Çayı gezisi sonrası Teknik Gezi organizasyonu son buldu.

 Öğr. Gör. Kürşad Sayın koordinatörlüğünde yapılan organizasyona SÜ. Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulundan yaklaşık 50 (elli) öğrenci ile Gökkuşağı Kreş Etüd Eğitim Merkezi Yetkilileri Nükhet Doğanay Korkmaz, Koray Korkmaz, Taşucu MYO kantin işletmecisi Mustafa İnan, Taşucu Amatör Yatçılık ve Yelkencilik Derneği Başkanı Emrah Turna ve eşi Nazlı Turna’da katıldılar.Öğr. Gör. Kürşad Sayın SÜ.Silifke – Taşucu MYO tarafından yapılan teknik gezi organizasyonuna bölge turizmcilerinin katılmamalarının üzücü olduğunu ifade etti.

 SÜ.Silifke – Taşucu MYO Müdürü Prof. Mustafa Karaduman ise  uygulamalı eğitimlere önem verdiklerini, yüksekokul olarak yüksekokul öğrencilerine yönelik teknik gezi ve uygulamalı eğitimlerin her yıl gerçekleştirildiğini, yüksekokul olarak öğrencilerin sektöre kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

 Karaduman ayrıca sektörde görev alan öğrencilerle iletişimin artarak devam ettiğini Side – Alanya bölgesine yapılan teknik gezi organizasyonunda yardımcı olan Profesyonel  Turist rehberi ile konaklanan ve ziyaret edilen otel yetkililerinin de kendi okullarından mezun öğrenciler olmasının sevindirici olduğunu belirtmiştir.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79