Valilik Uyardı, "Pazar günü gürültü yasak"

Mersin Valiliği Pazar Günü Okul Çevrelerinde Gürültü Yapmayı Yasakladı.

Valilik Uyardı, "Pazar günü gürültü yasak"

Mersin Valiliği, 13 Mart Pazar günü yapılacak YGS dolayısıyla okul çevrelerinde klakson çalmayı, konvoyu, inşaat çalışmalarını ve seyyar satıcıları yasakladı.

Mersin Valiliği, YGS'ye girecek gençlerin sınav boyunca rahatsız olmamaları için bir dizi önlem aldı. Mersin Valisi Özdemir Çakacak imzasıyla yapılan açıklamaya göre, gençlerin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği ve gelecek için önem taşıyan YGS, Mersin'de merkez ilçeler ile Tarsus, Silifke ve Anamur ilçelerinde yapılacak. Saat 10.00'da başlayacak YGS'nin sakin ve güvenli bir ortamda yapılması ve gençlerin hedefledikleri sonuçları almaları için pazar günü 09.00-13.00 saatleri arasında okul çevrelerinde bazı uygulamalara yasak getirildi. Buna göre, sınav yapılacak okulların çevrelerinde 4 saat boyunca düğün, uğurlama gibi her türlü resmi ve özel tören vesilesiyle araçlarda siren ve klakson çalınması, konvoylar oluşturulması, dışarıya yayın yapılması, seyyar satıcıların yaklaştırılması, pazar yeri kurulması, inşaat çalışması yaptırılması ve öğrencilerin motivasyonlarını bozacak şekilde gürültü yapılması yasaklandı.

Belediyeler, sınav günü yeterli sayıda belediye otobüsü ile özel halk otobüsü görevlendirilmesi, sınav merkezlerine gidecek güzergahların levhalarla belirlenmesi, okul çevresinde inşaat çalışması ve Pazar yeri kurulması yasaklarının uygulanması konularında gerekli önlemleri alacak.

Öte yandan, emniyet birimleri de sınav yapılacak tüm okullar ile çevrelerinde gerekli güvenlik önlemleri trafik düzeninin aksatılmadan uygulanmasını ağlayacak. Ayrıca, sınav kağıtlarının sevk güzergahlarında ve muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet, trafik ve koruma önlemleri alınacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36