YÜKSEKOKULDA TURİZM SEMİNERİ

YÜKSEKOKULDA TURİZM SEMİNERİ

YÜKSEKOKULDA TURİZM SEMİNERİ

 

Selçuk Üniversitesi Silifke – Taşucu Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencilerine “Otel İşletmeciliği, Otel İşletmelerinde Toplantı Organizasyonları Yönetimi, Önbüro Yönetimi” konularında seminer SÜ.Silifke Taşucu MYO öğretim elemanı Öğr.Gör.Kürşad SAYIN koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve Atakent Altınorfoz Oteli Genel Müdürü Ali KALIN’ın konuşmacı olarak katıldığı SÜ.Silifke – Taşucu MYO konferans salonunda düzenlenen seminere öğrencilerin ilgi ve katılımlarının oldukça yüksek olduğu gözlendi.

Altınorfoz Otel müdürü Ali KALIN otelciliğe ilk olarak Taşucu Taştur Motel’de başladığını işi severek yaptığını ve bu gün büyük bir otelin genel müdürlüğünü yaptığını, zorluklar  olmasına rağmen asıl unsurun insan olduğu otelcilik sektöründe öğrencilerin kendilerini  geliştirdikleri ve işlerini sevdikleri sürece çok çabuk yükselebileceklerini belirtti.

 Ayrıca Ali KALIN, 2015 yılının zorlu bir yıl olmasına rağmen kendilerinin çok fazla etkilenmediklerini kış sezonunu otellerinde yapılan toplantı organizasyonları ile başarılı bir şekilde geçirdiklerini, bölgeye gelen yabancı turist sayısının toplam oran içerisinde % 10’u geçmediğini bu nedenle 2016 yılını uygulamış oldukları yönetim ve pazarlama teknikleri ile çok az bir kayıpla veya hiç kayıpsız geçirmeyi planladıklarını belirtmiştir. Altınorfoz Otel Müdürü Ali KALIN ve Önbüro Müdürü SEVİ Otel İşletmeciliği Programı II. Sınıf öğrencilerinin “Otelcilik Otomasyon Sistemleri” derslerine de girerek, öğrencilere önbüro yönetimi, önbüroda manuel sistem ve otel işletmeciliğinde otomasyon sistemlerinin önemi hakkında bilgi verdiler. Konuyla ilgili SÜ.Silifke – Taşucu MYO müdürü Prof. Mustafa KARADUMAN ise öğrencilerin mesleki bilgilerinin geliştirilmesi amacıyla yüksekokul olarak üniversite sektör iş birliğine önem verdiklerini, bölgede bulunan işletmeler ile sürekli iletişim içinde bulunduklarını ve ilerleyen günlerde yüksekokulda turizmle ilgili faaliyetlerin artarak devam edeceğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36