10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

10 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITILDI

  

Silifke'de çiftçilere 10 bin adet zeytin fidanı dağıtıldı.
 HABER: ATİKE CEYLAN

 

Mersin’in Silifke ilçesinde Ziraat Odası Başkanlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ortaklığında çiftçilere 10 bin adet gemlik cinsi fidan dağıtıldı.

 

Bölge ikliminin zeytin ağacının yetişmesine uygun olması nedeniyle zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla Bursa'dan getirilen zeytin fidanları Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir’nde katılım ile kapalı pazar yerinde törenle çiftçiye dağıtıldı. Vatandaşın talep gösterildiği ve artan talebi göre ise 50 bin fidan dağıtılması hedefleniyor.

 

Zeytin bahçelerinin her geçen yıl artması için böyle bir çalışma içine girdiklerini belirten Kaymakam Şevket Cinbir, gelen çiftçi kadınlara kendi elleri ile fidan dağıtımı yaptı.

 

Burada bir konuşma yaparak vatandaş zeytin bahçesi yapması konusunda teşvik eden Kaymakam Cinbir, “Şuanda ilçe genelinde 36 bin 200 hektar alanda bir milyon 320 bin civarında zeytin ağacı var.Amacımız tabiki bu zeytin ağacı sayısını arttırmak. Bunu yapabilmek için de çiftçilerimizin hem daha kaliteli hem de daha ucuz fidana kavuşturmak. Ziraat Odamız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğümüz, teknik elemanlarla birlikte alanda yaptıkları çalışmalar sonucunda en sağlıklı, en güzel ve en ucuz fidanları temin edip, çiftçilerimizle buluşturmak üzere ilçemize getirilmesini sağladılar. Burada herhangi bir kar etme niyeti yok. Tamamen maliyetine temin edilip çiftçilerimizle buluşturuluyor.  Zaten bu kuruluşlarımızın varlık amacı da kuruluş amacı da çiftçilerimize hizmet etmek ve teknik destek sağlamak. Bölgemizde yetişen zeytine de ciddi rağbetin olduğunu görüyoruz.  Farklı bir aromaya sahip. Zeytin ağaçlarının çoğalmasıyla birlikte burada zeytin üretimi artacak ve çiftçimiz daha fazla kazanç sağlama imkanı bulacak" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun ise, her geçen gün çiftçinin talebinin arttığını en çok talep gören üzerine yapılan araştırma sonucunda en uygun fiyata Bursa'da bulduklarını ve piyasada tanesi 8 liradan satılan fidanları çiftçilere 5 liradan dağıttıklarını söyledi.

 

Amaçlarının ilçe genelinde zeytin yetiştiriciliğini geliştirmek olduğunu vurgulayan Doygun, gelen talebe göre fidan dağıtımına önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini, hedeflerinin çiftçilere 50 bin zeytin fidanı dağıtmak olduğunu kaydetti.

Zeytin fidanı alan çiftçiler ise zeytin ağacı yetiştirmenin diğer ağaçlara oranla daha kolay olduğunu, suya dayanıklı bir ağaç olmasından dolayı daha çok tercih ettiklerini ve bölgemizde her türlü iklimde ve toprakta yetiştiği için tercih ettiklerini söylediler.

Kendilerine fidan dağıtımı yaparak sunulan imkandan da oldukça memnun olduklarını dile getiren çiftçiler, sorunlarına el atan yetkililere teşekkür ettiklerini söylediler.

 



 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36