2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi

2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi

2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesi

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın dördüncü ve son birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı. Meclis’te, Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin 1. 949.596.000,00 TL olduğu açıklandı.

Yoklama ve saygı duruşu ile başlayan birleşimde komisyon raporlarına ait meclis gündemleri görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi.

Öte yandan mecliste Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçesinin rakamları açıklanarak, belediye bünyesinde hizmet veren birimlere göre dağılımlarının nasıl yapılacağı sıralandı.

Açıklanan rakamların fonksiyonel sınıflandırmaya göre gider bütçesi, 2018 yılı gelir bütçesi, finansmanın ekonomik sınıflandırılması, gider bütçesinin daire başkanlıkları bazında dağılımı ve gider bütçesi üzerinde yapılan değişiklikler açıklandı. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı Bütçesi, Bütçe Giderlerinin Fonksiyonel Dağılımı, bütün birimlerin Genel Kamu Hizmetleri bütçeleri okunarak, oy birliği ile kabul edildi.

Rakamların açıklanmasının ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 2018 Yılı Bütçe Kararnamesinin birinci maddesinde belediye/bağlı idare/birlik birimleri için (A) ödenek cetvelinde gösterildiği gibi toplam 1.949.596.000,00 TL ödenek verildiği açıklandı. Açıklanan ödenek meclis üyelerine isim isim sorularak oylandı ve oy birliği ile kabul edildi.

Görüşülen ikinci maddede, belediye/bağlı idare/birlik bütçesinin gelirlerin ekonomik sınıflandırılması (B) cetvelinde gösterildiği gibi toplam 1.609.200.000.00 TL olarak tahmin edildiği de oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nın dördüncü birleşiminde konuşan Başkan Kocamaz, “2018 yılı bütçesi başta Büyükşehrimiz olmak üzere tüm ilçelerimize ve Mersin’imize hayırlı, uğurlu olsun. Verdiğiniz destekler için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde Mersin’e hep birlikte hizmet ederiz. Geçen 4 yıla yakın süre içerisinde zaman zaman yönetim gereği fikir ayrılıkları olmuş olabilir. Mutlaka doğruyu bulmak karşılıklı tartışma ile ortaya çıkacaktır. Uyum içerisinde çalıştık. Önümüzdeki süreçte de aynı uyum Mersin’e hizmet adına, Mersin’de barış, huzur ve kardeşlik tesisi adına devam eder” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı dördüncü birleşimi, alınan kararların Mersin ve tüm ilçelerine hayırlı olması temennileriyle sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36