3 milyon 200 bin dekar arazi, 25 sulama projesiyle suya kavuşacak

3 milyon 200 bin dekar arazi, 25 sulama projesiyle suya kavuşacak

3 milyon 200 bin dekar arazi, 25 sulama projesiyle suya kavuşacak
 Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TOKİ tarafından, 3 milyon 200 bin dekar araziyi suya kavuşturacak 25 sulama projesinin yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yazılı açıklamasında sulamada yeni bir adım daha attıklarını duyurdu.

 TOKİ tarafından, 3 milyon 200 bin dekar araziyi suya kavuşturacak 25 sulama projesinin yapılacağını vurgulayan Pakdemirli, "Bu kapsamda 3 milyon 200 bin dekar civarında araziyi sulayacak projelerle çiftçimizin yanında olacağız. Söz konusu projelerin tamamlanmasıyla 300 bin kişiye istihdam ve ülke ekonomisine yıllık 2,5 milyar lira katkı sağlamayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 "Türkiye'de suyun dörtte üçü sulamada kullanılıyor"

 Pakdemirli, protokolle yapılacak tesislerin toplam maliyetinin 8,5 milyar lirayı bulacağını belirterek, şunları kaydetti:

 "Türkiye'de suyun dörtte üçü sulamada kullanılıyor. Bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz. Protokol kapsamında inşa edilecek tesislerde de bu sistemler uygulanacak.

 Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sistemleriyle önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmekte. Böylelikle yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda ise yüzde 65 oranında su tasarrufu sağlanıyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79