Akademisyenleri ve İş Dünyasını Buluşturan 2. Liderlik Akademisi Sona Erdi

Akademisyenleri ve İş Dünyasını Buluşturan 2. Liderlik Akademisi Sona Erdi

Akademisyenleri ve İş Dünyasını Buluşturan 2. Liderlik Akademisi Sona Erdi

 

 

Mersin’in  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Liderlik Akademisi' hedefi de başarı olanların durağı oldu.

 

 HABER: ATİKE CEYLAN KAÇAR

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Türkiye genelindeki oda ve borsaların yanı sıra akademik camianın destekleri ile gerçekleştirilen Liderlik Akademisinin 2. si Gülnar Yanışlı Koyunda bulunan Ulu Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Mersin Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Toros Üniversitesi, 15 Kasım Kıbrıs Üniversitesi, Mersin Deniz Ticaret Odası, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle gerçekleştirilen Liderlik Akademisi,

3 gün bolunca Akademi liderlik ve yönetim” konulu özgün ve bilimsel çalışmalarıyla akademisyenlerin etkinliğe katılımları sağlandı.

Liderlik Akademisinin açılışına, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Silifke Kaymakamı Ersin Emiroğlu, protokol üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.

 

AKADEMİSYENLERLE İŞ DÜNYASINI BİR ARADA

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Akademik çalışmalar ile üniversite-sanayi buluşmasının gerçek anlamda ortaya çıkması sağlandığını belirtirken,  etkinlikte kabul edilen ve sunulan bildiriler, editörlü kitaplarda “Kitap Bölümü” olarak veya ulusal/uluslararası akademik dergilerde "Araştırma Makalesi" olarak yayımlanacağını söyledi.

Başkan Kaynar, “Liderlik ve yönetim kavramları çerçevesinde son gelişmeleri paylaşmak, tartışmak ve literatüre katkı sağlamak için mücadelesini verdiğimiz liderlik Akademisi bu yılda beklediğimizin üstünde bir katılımla hedefine ulaşmıştır” diyerek konuşmasına devam etti.

Liderlik Akademisi, iş dünyasının sahadaki temsilcileri ile teorik bilginin aktarımını üstlenen akademisyenlerin bir araya geldiği, bilgi ve deneyim aktarımı ile etkileşimin gerçekleştiği bilgi şölenidir ve bu doğrultuda atılmış ülkemizin en önemli Üniversite-Sanayi İşbirliği adımlarından birini oluşturmaktadır. Liderlik Akademisi’nde liderlik ve yönetim konuları başta olmak üzere tarım, turizm, pazarlama teknikleri, iletişim becerileri, markalaşma, coğrafi işaret süreci ve kurumsallaşma konulu paneller, eğitimler, konferanslar ve B2B iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Bu etkinliklerin geçen yıl da yapmıştık ve olumlu sonuçlarını kısa zamanda aldık. Bu yılın yapılan bu etkinliklerinde oldukça faydalı ve verimli olduğunu biliyoruz.  Liderlik Akademimize katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ederken, paydaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Zorlu ve uzun bir emeğin ardından burada sizleri görmek bizleri mutlu etti” dedi.

Liderlik Akademisinde Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yaptı.

Vali Su; "Lider, dönüşüm ve değişim gerçekleştirebilen kişidir” diyerek, Silifke'nin tarihi önemine değindi.

Vali Su, "Silifke ilçemiz, ilimiz çerçevesinde tarım, turizm ve sanayi açısından çok önemli bir yere sahip. Biz de ilçemizin kalkınması için elimizden ne gelirse yapmaya devam ediyoruz. Her birimiz toplumda yaşadığı statü açısından hem bir yöneten hem de yönetileniz. Lider ise bir vizyonu ve hedefi olan, halkı ve toplumu bu vizyon ve hedefe heyecanlı bir şekilde yönlendirebilen, dönüşüm ve değişim gerçekleştirebilen kişidir. Bu sebeple toplantının strateji sağlaması bakımından önemli olduğunu düşünüyor, Silifke ve ülkemiz için güzellikler getirmesini diliyorum" dedi.

 

 

"Liyakat anlamındaki kalite ortalamasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz"

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer ise Mersin'i yönetirken kapsayıcı, birleştirici ve bütünleştirici bir liderlik anlayışı ile hareket ettiğini ifade etti. İş dünyası ve akademik camianın bilgi birikimini birleştirerek, kentin yararına olacak konularda güç birliği yapmasının önemli olduğunu vurgulayan Seçer, "Sahada analitik olarak öğrendiğimiz bazı konuların, bilimsel olarak da teorik olarak da değerlendirilmesi önemlidir. Onun için akademisyenlerin, buradaki iş dünyasının temsilcilerine değerlendirmeler yapması, görüşlerini aktarması son derece öğretici. Önemli insan kaynağımız var ama en çok sıkıntı çektiğimiz alanların başında bu insan kaynağının bize sunduğu liyakat anlamındaki kalite ortalamasında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu görev, üniversite-özel sektör işbirliğine bağlı. Bu sağlanamazsa benim belediyede yaşadığım sıkıntılar tüm kurumlarda yaşanır. Demokratik olgunluk, bir toplumun gelişmesi, hukuk devleti olması ve çağdaş medeniyet seviyesine erişmesi, uzun ve meşakkatli bir yol. Bizim yaşadığımız her olay bu yol üzerindeki aşılması gereken bir engel. Bu engeller aşıldığı zaman, ülkenin demokrasisinden ekonomisine, kültüründen sanatına her şey daha da olgunlaşacak ve çok daha güzel noktalara geleceğiz. Bunun için çabalıyoruz ve hep beraber gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Seçer, kentin yararına olacak konularda, Mersin ortak paydası için tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde olacaklarını da söyledi.

 

"İlçelerimize bölümler açarak üretime katkıda bulunuyoruz"

 

Toplantının Silifke ve Mersin için önemli olduğuna vurgu yapan Mersin Üniversitesi Rektörü Çamsarı da "Üniversitenin yol gösterici olduğu bir şehirde gidilecek bir yön varsa, bunun akademisyenlerin, o işi iyi bilen, bilimini yapan insanların ışığında ve ortaklığıyla devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Tabii biz de üniversitemiz olarak, ilgili bölümlerimizi ilçelerimize açarak, üretime katkıda bulunuyoruz. Bu bağlamda, bölgemize katkıda önemli bir fayda sağlayacağını düşündüğüm bu etkinliğin, Silifke ilçemize, Mersin'e ve ülkemize hayırlar getirmesini umuyor, etkinlikte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Önemli bir vizyon ortaya koydu"

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise Mersin Üniversitesi ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın güzel bir işe daha imza attığını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası'nın önemli bir vizyon ortaya koyduğunu belirterek, "Türkiye çapında bir ilki başlattı, şimdi ikincisini yapıyor. Girişimcilikten ticarete ve kalkınmadan kişisel gelişime birçok konuda, uzman isimleri ve akademisyenleri bir araya getirdi. Ayrıca, tüm Mersin'i de bu konuda seferber etmeyi başardı. Herkes bu organizasyon için elini taşın altına koydu. Bu salonda kamu ve özel sektörün bir araya gelmiş olması, el ele vermeleri takdire şayandır" dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından katılımcı ve paydaşlara plaket takdim edildi.

Takım oluşturma, vizyon sahibi olma, etik davranma, karizmatik liderlik, stratejik düşünme, işbirliğine yatkın olma, koordinasyonu gözetme, kurumsallaşma ve ihracat fikrini geliştirme gibi konularda sertifikalı eğitim programlarının verileceği Liderlik Akademisi 3 sürdü.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79