Aksıfat suyunun tarımsal alanda nasıl verimli kullanılacağı masaya yatırıldı

’Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantı, birlik ofisinde gerçekleştirildi.

Aksıfat suyunun tarımsal alanda nasıl verimli kullanılacağı masaya yatırıldı

  

  HABER: ATİKE CEYLAN 

’Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’ın başkanlığında yapılan toplantı, birlik ofisinde gerçekleştirildi.

 Toplantıda Aksıfat suyunun tarımsal alanda nasıl verimli kullanılacağı masaya yatırıldı. Toplantının sonunda gazetemize bir açıklama yapan Akdoğan, “Silifke’de Aksıfat su kaynağından su alan köylerimiz ( Mahallelerimiz ) de tarımsal ekilişlerde arazilerin tamamını kullanamıyorlardı. Suyu verimli ve etkili kullanmak için Silifke’de ki Aksıfat Kaynağından tarımsal su kullanan mahallelerimiz tarımsal arazi ekileşlerini düşürecek örneğin 6 dönüm arazinin 4 dönümünü kullanacak. Bu anlamda Erdemli gruplarından arazi ekilişlerine 6 güne göre dizayn etmelidir. Böylelikle rotasyon uygulamasını yapmış olacak. Tavsiyemize istinaden diğer mahallelerimizin de bu şekilde uygulamayı yaptığında ilerde oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız. Zaten tahsisi kadar olan suyu mahallelerimiz alamıyor ve geçmiş yıllarda ki gibi olumsuzlukların da oluşmaması için bu düzenleme faydalı olacaktır. Hem de çiftçilerimiz tarımsal suyu daha verimli kullanmış olacak. İleride ki günlerde suyumuzu kapatın su bizim tarafa aksın gibi bir durumla karşılaşırsak biz suyumuzu kapatmayacağız. Şimdiden ekileşlerimizi düzenleyerek rotasyonu yapıyoruz. Diğer mahallelerimizin de yapmasını tavsiye ediyoruz. Ayrıca geçen sene su kullanmayan gruplar bile rotasyona tabi tutuluyor. Listenin güncellenmesi gerekmektedir.

Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Tarımsal Sulamada ki çalışmaları ve izlediği yol ile tarıma, suyuna ve çiftçisine sahip çıkmıştır. Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliğimiz Tarımsal Sulama altyapısının evrimlesin de ve modern hale dönüştürülmesinde stratejik planlama ve karar süreçlerinde yer almış ülkemizde ki diğer bölge birliklerine önderlik yapmıştır’’ dedi.

 

En büyük yatırımın insana yapıldığını belirten Akdoğan Şöyle devam etti: ‘’En Büyük yatırım insana yapılan yatırım’’ sözüyle bütünleşen Birliğimiz hayatın her evresinde insanoğlunun şekilleneceği, yeniliklere açık ve meraklı olmaları, cesaretle risk üstlenmeleri, yüksek enerji potansiyeline sahiplik, tarım sektörümüzde en önemli sosyal sermayedir. Bu anlayış içerisinde çiftçimize, tarımsal ve ekonomik gelişmeleri açısından da büyük önem arz ettiğine göre temel insan hakları arasında sayılmaktadır. Suyun temel insan hakları arasında sayılıyor olması ona gerekli özenin ve saygının gösterildiği anlamına gelmektedir. Ülkemizin su kaynakları ancak ihtiyaca cevap verebilecek durumdadır. Su kıtlığı çeken ülkeler arasında yer almamakla birlikte hızla nüfusun artması, bilinçsiz kullanım, yıllık yağış ortalamasının dünya ortalamasından düşük olması gibi etkenlerle suyumuzu her yıl biraz daha kaybetmekteyiz. Sudan bir sebep olarak gördüğümüz ‘suyumuza’ sahip çıkıp etkin kullanım yoluna gitmeliyiz” dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36