'Balıkta zam yok! "İndirimi destekliyoruz"

Akdeniz’de 15 Eylül’de açılan balık av sezonu denizde bereketli olduğunu belirten, Başkan Yetkin, ‘Her şeye zam geldi balığa zam yok’ dedi

'Balıkta zam yok! "İndirimi destekliyoruz"

Mersin’in Silifke ilçesinde Doların inişli çıkışlı olmasını fırsat bilenlere inat balık fiyatlarının zamsız olduğunu belirten Yeşilovacık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mutlu Yetkin  “Geçen yıl en pahalı balık 45-50 liraydı şuan yine aynı. Mesela Akdeniz’e özel bir balık olan bambunun kilosu 10 lira. Bir kilo et parasına  5 kilodan fazla balık alabilirsiniz. Bizde zam yok, bizde fırsatçılık yok.” dedi.

 

DOLARIN ARTIŞINI FIRSAT BİLDİLER

Ülkemizde üretilen balık ve av malzemesi ürünlerinden almalarına rağmen yüzde 100 zamlı aldıklarını, balıkçılıkta girdilerin çok fazla arttığının altını çizen Başkan Yetkin, “Geçen yıl ÖTV’siz olarak litresini 2200 liraya aldığımız mazotu bu sezon 5250 liradan aldık. Düşünün bu sadece mazotu. Bunun yanı sıra av malzemelerine yüzde 100 zam geldi. Yanımızda 10 çalışanımız var onların ekmeklerinden olmaması için mücadele ediyoruz. Yerli üreticilere doların artışından dolayı fırsatçılık yapmalarını ayrıca kınıyorum” dedi.

 

BALIK SATIŞINDA ZAM YOK

Piyasada her şeye zam geldiğini fakat balık satış fiyatlarına zam gelmediğini belirten Başkan Yetkin, “geçen yılla aynı fiyata balık satıyoruz. Dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız. Bizde sorumluluk alarak indirim kampanyasını destekliyoruz.  Fakat vatandaşlarımızda balık yemelerini istiyoruz. Özellikle sezonda deniz balığı tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bugün et pahalandı hepimiz şikayetçiyiz. Gelin sizlere 1 kilo et parasına 5 kilo balık verelim.’dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79