BAŞKAN SEÇER, İŞ İNSANLARI İLE BULUŞTU

BAŞKAN SEÇER, İŞ İNSANLARI İLE BULUŞTU

BAŞKAN SEÇER, İŞ İNSANLARI İLE BULUŞTU

 

SEÇER: “BEN KENTİMDEKİ HERKESLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞMAK İSTİYORUM”

BAŞKAN SEÇER: “MERSİN’DE MÜMKÜNSE HERKES MUTLU OLSUN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin’in iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Yatırım, üretim, istihdam ve kalkınma odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, şehrin geleceğini inşa edecek projelerini anlatan Başkan Seçer, “Ben kentimdeki bütün kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, siyasi aktörler, herkesle uyum içerisinde çalışmak istiyorum. Bunu başarabilirsek işimiz çok daha kolaylaşır” dedi.

Mersin’de yaklaşık 500 bin yurttaşın kendisine güvenerek oy verdiğini anımsatan Seçer, “Biz doğrudan yanayız. Herkes hakkını alsın, çalışsın, üretsin, kazansın. Mersin’de mümkünse herkes mutlu olsun. Açlık, sefalet diye bir kaygımız olmasın. Aşağıdakiler yukarıdakiler diye bizi taca sevk edecek bir durum söz konusu olmasın” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İş Dünyası Kulübü’nün 22. toplantısına katılarak, iş dünyasının saygın isimleri ile bir araya geldi. Yatırım, üretim, istihdam ve kalkınma odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, şehrin geleceğini inşa edecek projelerini iş insanları ile paylaşan Başkan Seçer, “Ben kentimdeki bütün kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, siyasi aktörler, herkesle uyum içerisinde çalışmak istiyorum. Bunu başarabilirsek işimiz çok daha kolaylaşır. Diliyorum bundan sonra da uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Mersin İş Dünyası Kulübü tarafından düzenlenen toplantıda, Türkiye siyasetinde yeni bir döneme girildiğinden söz eden ve Türkiye’de yaşanan siyasi süreci değerlendiren Başkan Seçer, bundan sonraki süreçte hiçbir ayrım yapmadan hizmet üreteceklerinin altını çizdi. Göreve geldiği 2.5 aylık süreçte neler yaptığını anlatan ve bundan sonra yapmayı planladığı hizmetlerden bahseden Başkan Seçer, çizdiği yol haritasına ilişkin bazı ana başlıkları da katılımcılar ile paylaştı.

“Ekonomik ve siyasal açıdan Türkiye için kaybedilmiş 2.5 aylık bir süre var”

Konuşmasında ilk olarak 23 Haziran İstanbul seçimlerine değinen Başkan Seçer, seçim sonuçlarının herhangi bir tartışmaya sebep olmayacak şekilde büyük bir farkla neticelenmesinin Türkiye açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Seçer, “Bu, Türkiye demokrasisi açısından son derece önemli bir sonuç. Bu durum, tartışmaya mahal vermeden, dış dünyaya kötü görüntü vermeden, kötü bir algı yaratmadan hepimizin faydasına olmuştur. Ekonomik ve siyasal açıdan Türkiye için kaybedilmiş önemli 2.5 aylık bir süre var. Ekonomik açıdan yaşanan travmayı en iyi sizler biliyorsunuz. Ama ben hem siyasal hem de ekonomik açıdan yaşadığım travmayı biliyorum. Zor bir süreç yaşadım. Bundan sonrasına bakacağız. Geçmiş geçmişte kaldı. Ama oradan gördüğümüz olumsuzlukları alacağız ki, yarınlarımıza el feneri görevi görsün. Hataları yaparak ya da aynı şekilde bazı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek bizi farklı bir kategoriye koyar. Ben o kategoride olmak ve öyle anılmak istemem” dedi.

“Mümkünse Mersin’de herkes mutlu olsun”

Başkan Seçer, yaklaşık olarak Mersin’de 500 bin yurttaşın kendisine güvenerek oy verdiğini ve belediye başkanlığı görevine getirdiğini belirterek, “Halkımız ‘Bu adam akıllı, ferasetli ve namuslu görünüyor. En büyük derdimiz olan çalma çırpma işlerine pek dönüp bakmaz. Haksız olarak kimseye bir ayrıcalık yapmaz. Onun derdi yandaşı değildir. Eminiz ki Mersinlidir, Mersin halkıdır’ deyip bize oy verdiler. Bunun da farkındayız. Bu anlamda bunları sık sık dile getirelim ki, hatırlatalım sizlere. Sorgulayalım gelin bakın. Biz doğrudan yanayız. Herkes hakkını alsın, çalışsın, üretsin, kazansın. Mersin’de mümkünse herkes mutlu olsun. Açlık, sefalet diye bir kaygımız olmasın. Aşağıdakiler yukarıdakiler diye bizi taca sevk edecek bir durum söz konusu olmasın. Mersin gelir dağılımında adaletsizliğin olduğu Türkiye’deki ilk 3 kentten biri ama en büyük ekonomiye sahip, en fazla vergi toplayan 6. kent. Böyle de bir paradoksal durum var” diye konuştu.

“Mersin Türkiye’nin izdüşümü”

31 Mart seçimlerinin son derece zor bir seçim olduğuna ve ülke genelinde tartışma konusu yarattığına değinen Seçer, eğer İstanbul seçimleri tekrar edilmemiş olsaydı, televizyon ekranlarında Mersin seçimlerinin konuşulacağından söz etti. Mersin’de enteresan bir seçim geçirdiklerini ifade eden Seçer, şöyle devam etti:

“Tehdit var, komplo var, üçlü yarış var, iktidar gücü var, her tip adam var. Türkiye gibi bir kent burası. Türkiye’nin izdüşümü. Söyleyeceğiniz bir yanlış kelime size seçim kaybettirebilir. Mut’ta konuştuğunuzu Tarsus’ta konuşamazsınız. Anamur’da söyleyeceğiniz, Çamlıyayla’da anlamsız bir hale gelebilir. O kadar zor bir coğrafyadır siyasetçi için. Takdire şayan bir seçim geçirdik. Öne çıkan üç aday son derece asaletli, nezaketli, barışçıl bir süreç geçirdi. Herkes ağzından çıkanı ölçerek, tartarak konuştu. Birbirimizi kırıcı, izzeti nefsi ile oynayacak bir beyanat ile ben karşı karşıya kalmadım. Üzerinden yaklaşık üç ay geçmesine rağmen tatlı bir rekabet içerisinde olduğumuz Cumhur İttifakı’nın, Demokrat Parti’nin ve diğer tüm partilerin adaylarına teşekkür ediyorum. Mersin halkı adına teşekkür ediyorum. Çünkü hiçbir şekilde ortamı germedik. Gerginlik bize olumsuz yansıyor. Biz mümkün olduğu kadar buna meydan vermeyeceğiz. Ankara’da parlamentodaki gergin tartışmalar tüm Türkiye’yi gerer. Bizim Mersin’deki söylemlerimiz eğer pozitif, olumlu, birbirine katkı sunar nitelikte ise Mersin’e yarar sağlarsın. Ama aksi bir tutum Mersin’e zarar verir. Buna da azami özen gösterdiğimi bilmenizi isterim.”

“Mali açıdan sorunlu bir belediye devraldığımızı söyleyebilirim”

Büyükşehir’i 3.5 katrilyon bir borç ile devraldıklarını anlatan Başkan Seçer, “Mali açıdan sorunlu bir belediye devraldığımızı söyleyebilirim. Bunu söylerken de sakın ola 3 yıl sonrasına, 5 yıl sonrasına ortaya bir başarısızlık çıkacak, şimdiden bir kılıf hazırlıyor diye bir şey aklınıza gelmesin. Biz enkaz edebiyatı yapmayacağız, 5 yıl sonra şu noktadayız, başarılı görüyorsanız bize oy verirsiniz, destek olursunuz ama görmüyorsanız vatandaş oyunu verir, sonucuna da biz demokrasi adına katlanmak ve saygı duymak zorundayız. İstanbul ile beraber benim mensubu olduğum partim 11 büyükşehir belediyesini kazandı. Kazanma yönünden bir başarıyı burada sizlere deklare etmiyorum. Elbette başarı, her siyasi parti de bunun için koşturuyor. Demek ki doğru adaylar, doğru söylemler, saygın isimler. Bu isimler seçim bölgelerinde her iki yurttaşın birinin oyunu aldı. Seçim öyle bir noktaya geldi ki, Türkiye’deki siyasi matematik gereği biz her iki kişiden birinin oyunu almak zorundayız. Ben üçlü yarışa girdim ve yüzde 45 ile belediye başkanı seçildim. Yani şu masada oturan Ak Partili de, HDP’li de, CHP’li de, İYİ Partili de, MHP’li de, Vatan Partili de oy verdi. Bütün farklı siyasi partilere oy vermiş yurttaşlarımız, vatandaşlarımız bize oy verdi. Bu da önemli bir mesajdır, Türkiye siyasetinde önemli bir yeni dönemdir. Bu da bizim bundan sonraki siyasi anlayışımıza ve davranışımıza yansıtma zorunluluğunda olduğumuz bir görevdir” diye konuştu.

“Karşınızdaki belediye başkanının siyasi kör olduğunu unutmayın”

Başkan Seçer, 31 Mart seçimlerinde Mersin halkının kendisine çok önemli mesajlar verdiğini aktararak, “Yani şöyle bir sonuç çıkıyor. Diyor ki; ‘Vahap Seçer, Mersin’de partizanlık yapmadan, herhangi bir etnik ayrımcılık, bölgesel, mezhepsel, meşrepsel ayrımcılık yapmadan belediye başkanlığı yapmak zorundasın.’ Asil olan bir siyasetçiye bu oy oranından bu dağılımdan sonra bu yakışır. Benim halkımdan aldığım mesaj budur. Hiçbir kuşkunuz olmasın, bu da uygulanacaktır. Benimle oturup bir sorununuzu konuştuğunuz zaman, karşınızdaki belediye başkanının siyasi kör olduğunu unutmayın” dedi.

“Ben kentimde uyum içerisinde çalışmak istiyorum”

Başkan Seçer ayrıca, yatırım, üretim, istihdam ve kalkınma odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, şehrin geleceğini inşa edeceği projelerini iş insanları ile paylaştı. Seçer, ilk 100 günde yapılan su ve ulaşım indirimlerinden Anıt Katlı Kavşağı’nın inşaatının bitirilerek 19 Mayıs’ta halkın kullanımına açıldığına, parkometre uygulamasından alınan tasarruf tedbirlerine kadar hayata geçirmiş olduğu hizmetlerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak hayata geçireceği projelerinde de değinen Seçer, yatırımcı bir belediyecilik anlayışı çerçevesinde, üretim odaklı yatırımlar yapmak istediğinden, istihdam sağlanacak alanlar yaratarak Mersin ekonomisine katkı sunmayı hedeflediğinden bahsetti. Sosyal projelerin hızla devam edeceğini ve dezavantajlı grupları önemseyeceğini de dile getiren Seçer, “Ben kentimdeki bütün kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, siyasi aktörler, herkesle uyum içerisinde çalışmak istiyorum. Bunu başarabilirsek işimiz çok daha kolaylaşır. Diliyorum bundan sonra da uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Seçer, konuşmasının ardından iş insanlarının sorularını yanıtladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79