ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ

ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ

ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik yaptığı açıklamada mazot desteğinin maliyetinin 2.5 milyar TL olduğunu belirtti.

Çelik, "Yani genel itibarıyla bakacak olursak Türkiye'de 5 milyar liralık mazot kullanılıyorsa bunun 2,5 milyar lirasını devlet, 2,5 milyarını çiftçimiz karşılayacak. Bu dekar başına her ürün için farklı. Diyelim ki buğdayda bir dekarda 25 liralık mazot kullanılıyor. Bunun 12,5 TL'sini biz, devlet karşılayacak. 12,5 TL'sini de çiftçimiz vermiş olacak" dedi.

Çelik, her seçimde bütün siyasi partilerin dillendirdiği çiftçinin kullandığı mazotla ilgili de düzenleme yaptıklarını ve çok önemli karar aldıklarını söyledi.

Mazot desteği 1 Eylül 2016 - 30 Haziran 2017 arasını kapsadığı için açıklanan mazot desteğinin de bu tarihler arasında yapılan bütün üretimlere ödeneceği belirtildi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36