ÇİLEK SETİNE LAHANA DİKTİ

ÇİLEK SETİNE LAHANA DİKTİ

ÇİLEK SETİNE LAHANA DİKTİ

 

Üretici kısa zamanlı üretime yöneldi 

 HABER: ATİKE CEYLAN

Mersin’in Silifke ilçesinde çiftçi üzün süreli sebze ve meyvelerin gelir getirisinin azaldığını belirterek kısa süreli sebzeleri dikmeye başladı.

Silifke’nin Gülümpaşahı Mahallesinde Tahsin Dimli isimli çilek üreticisi gerek fide fiyatlarının pahalı olması gerekse istenilen ücretten satamadıkları gerekçesi ile bu yıl çilek için hazırladıkları çilek setine lahana dikti.

3 dönüm çilek setine 7 bin kök lahana fidesi diken üretici Dimli, “Çilek fidesi satan firmalar bizlere yarı yarıya çürük olan fideleri veriyorlar. İtiraz edince de  o şekilde almak zorundalığı getiriyorlar. Çilek fidesinin tanesi 40 kuruş lahananın ki  20 kuruş. Bu yıl çilek için hazırladığım setime lahana dikmeye karar verdim. Tabiki çilek seti hazırlamanın masrafını düşünürsek bu yıl bu üründen zarar edeceğim. Fakat eğer ki beklenilen fiyatı alabilirsek gelecek yıl devamını getirmek istiyorum” dedi.

 ‘artık çilek dikmekten vazgeçtim’ diye belirten çiftçi Dimli, “ Çileğin yetiştirmesi çok zor. Düşündüm ve kısa zamanlı hasat alabileceğim ürünler dikmeye karar verdim. Yer fıstığı, bakla, lahana, brokoli, karpuz, kavun gibi ürünlere yöneleceğim.  Bu lahanayı Eylül ayında diktik. Bir ay sonra hasat etmeyi düşünüyorum. 7 bin kök lahana ve brokolim var. Tanesini 2 liradan vermeyi hedefliyorum. O zaman tarlanın masrafını çıkartacağım. İnşallah bundan sondaki dikeceğim üründe de para kazanmak istiyorum” dedi.

 Toprak varken yoksulluk çekmek istemediklerini belirten çiftçi Dimli, “Çıktımız bu yol inşallah hayırlı olacaktır. Bize bozuk fideyi satanlara inat alternatif ürünler yetiştirip kimseye boyun eğmeyeceğiz” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36