Erik 60 liraya düştü: tanesi 1 TL

Erik boyunca yoğun bakım hastası gibi bakılan erik ilk hasadında kilosu 200 liradan alıcı bulurken şuan da kilosu 60 liraya düştü.

Erik 60 liraya düştü: tanesi 1 TL
Mersin’in Silifke ilçesinde mart ayı başında kilosu 200 liradan alıcı bulan can eriğin fiyatı 60 liraya kadar düştü. Eriğin fiyatının düşmesi erik tüketicilerini ve üreticinin de yüzünü güldürüyor.

İçerisinde 8 adet erik bulunan ve 100 gramlık paketlere hazırlanan eriğin toptan alışı 5 lira iken tanesi ise 1 TL olarak satıldığı belirtildi.

100 gramlık paketler haline getireler her bütçeye uygun hale getirilen ve kiloyla alamayan vatandaşlarda gramla alma şansı sunulan erikler işçi kadınlar tarafından özenli paketleniyor.

 

YOĞUN BAKIM HASTASI GİBİ BAKTIK YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Silifke’nin İmambekirli Muhtarı ve üretici Mustafa Öztürk’ün bahçesinde yapılan hasatla yüzler gülerken, kış boyunca yoğun bakımdaki hasta gibi baktıklarını eriğin fiyatından da veriminden de oldukça memnun olduklarını söyledi.

Bu yıl bakımına oldukça özen gösterdiklerini belirten Üretici Öztürk,  “Biz baktık Allahımda bereketini verdi. Şuan ki seramdan yaklaşık 2 ton ürün hasat etmeyi bekliyoruz. Fiyatı çok düşmezse bize para kazandıracaktır” dedi.

Üretici Mustafa Öztürk, “üretici olarak bu yıl erikten oldukça verimli ürün elde ettik. Kış boyunca bakımını yaptık. İlaçlama sulamasından ziyade gece gündüz demeden serada nöbet tuttuk. Fırtınalı ve aşırı soğuk günlerde ağaçların zarar görmemesi için adeta yoğun bakımdaki hastaya bakar gibi eriğimize baktık. Sonuç olarak oldukça iyi ve kaliteli verim aldık. Eriğimiz şuan hem fiyatıyla hem de verimiyle yüzümüzü güldürüyor.” Dedi.

Silifke'de yetişen can eriğinin gerek erkenci olmasından, gerekse görünümü ve lezzetiyle tüketiciler tarafından talep edildiğini belirten Tüccar Metin Tiryaki, “Şuanda kilosu 60 liradan 250 kilo ürün aldım. Biz aldığımız erikleri İstanbul ve Ankara’ya gönderiyoruz. İlk hasat zamanında tüketici açısından fiyatları el yakan erik şuan normal seviyeye gelmiş bulunmakta. Açıklardaki bahçelerde de hasat yapılmaya başlanırsa daha da aşağıya düşecektir. Şuan için kilosu her ne kadar 60 lira olsa da tüketici açısından oldukça pahalı görülüyor. Bizde her bütçeye uygun olsun diye 100’er gramlık paketler halinde ambalajlıyoruz.” Dedi.

Sabah Gazetesi ekibine de teşekkür eden tarladaki kadınlar özçekim çektirerek teşekkür etti.

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36