Günlük 250 ton domates ihracatı

Günlük 250 ton domates ihracatı

Günlük 250 ton domates ihracatı

 

Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesinden Irak'a günlük 250 ton domates ihraç edildiği bildirildi.

Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer, iyi tarım uygulamaları sayesinde ihracata uygun üretim yapıldığını belirterek, "Silifke'de üretilen domates, iç piyasa taleplerini karşıladığı gibi Irak, başta olmak üzere dış piyasanın da ihtiyacını karşılıyor. Bu yıl domateslerimizde önemli ölçüde bir kalite yakaladık" dedi.

Irak'a Silifke'den günlük 250 ton domates ihraç edildiğini vurgulayan Türer, arılarla döllenen domatesin Atayurt Belediyesi tarafından yaptırılan tesiste özel olarak paketlendikten sonra Irak'a sevk edildiğini söyledi. Türer, Doğu illeri başta olmak üzere iç piyasaya da Atayurt'tan önemli ölçüde ürün gönderildiğini kaydetti.

 

Şuanda domatesin kilosunun 1 lira 20 kuruş olduğunu belirten Türer, "Irak'a ihracatımız başlarken üreticiden gelen domatesleri, paketleme işleminin ardından Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere gönderiyoruz. Ürünün kalitesi bu yıl önemli ölçüde arttı, Batı illeri ve Karadeniz Bölgesine de sevkiyat yapılabilir" dedi.

Örtü altında 4 bin dönüm araziden 50 bin ton domates üretildiğini vurgulayan Türer, ilçe genelinde ise yıllık 14 bin 500 dönüm araziden, 175 bin ton domates üretimi yapıldığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79