HARNUP SUYU BEĞENİ TOPLUYOR

Mersin’in Silifke İlçesinde bin bir derde deva özelliği ile bilenen Harnup’un (keçiboynuzu) ilk kez yapılan şerbeti şifa olarak sunuluyor.

HARNUP SUYU BEĞENİ TOPLUYOR

  

Mersin’in Silifke İlçesinde bin bir derde deva özelliği ile bilenen Harnup’un (keçiboynuzu) ilk kez yapılan şerbeti şifa olarak sunuluyor.

 
ÖZEL  HABER: ATİKE CEYLAN

Harnup şerbeti şifa deposu 

Silifke Ziraat Bankası Karşısında  kendi yetiştirdiği ve Akdere Köylüsünden aldığı harnubu kırıp ıslatarak suyunu çıkartan ve pekmezden daha çok şifası bulunan Harnup şerbetinin vatandaşa ulaşması için açtığı işyerinde hizmet vermeye başlayan Güven Gıda Sahibi Ümit Güven, soğuk şerbet olarak gelen vatandaşa ikramda bulunuyor.

 

Pekmez suyu değil, harnup şerbeti 

Şerbetin pekmezden değil yüzde 100 doğal harnubun kendi suyundan olduğunu belirten Güven, “Biz harnup pekmezinin şurubunu geliştirdik.  Harnubu kırıp akşamdan ıslatıyoruz ve suyunu doğal bir ortamda soğutup insanlara ikram ediyoruz. İnanlara çok faydalı, doğal organik akciğere faydası ile biliniyor. Bronşite de çok faydalı olduğu biliniyor. Özellikle astım ve alerjik hastalar için aranan bir şifa oldu. İçerisinde hiç bir karışım bulunmamaktadır, yüzde yüz doğaldır. Vatandaş gelip tadınca, bunu sürekli tatmak ve içmek için dükkanımıza gelmeyi tercih ediyor. Şuanda bardakta ikramda bulunuyoruz almak isteyenler için ise litrelik şişelerde satışını yapıyoruz” dedi.

 

Operatör Dr. Ali Su, “Bu harnubun diğer adıyla keçi boynuzunun ezilerek elde edilmiş damıtsa şekliyle alınan suyu. Tamamen harnup suyudur. İçince gayet lezzeti ve içimi son derece kolay ve şişkinlik yapmaz.. Son derece faydalı özelikle kalp damar sistemi ve akciğer sistemine çok faydalıdır. 12 ay güneş gören tek üründür. Bölgemizde güneşin etkili olduğu bir bölge olmasından dolayı, çiçekten olgunlaşmaya kadar neredeyse 12 ay güneşi gıdasını alır. Bu aldığı gıdayla insanlara bir çok hastalığına şifa bulacak vitaminleri bizlere sunar. Canının kıymetini bilen bu suyu ve harnup meyvesini tüketsin’ dedi.

  Vatandaşlar ise, özellikle ramazan ayında şerbet olarak sofralarda bulunması gerektiğini, içince gerçektende gerek enerji verdiğini gerekse vitamin değeri nedeniyle astım ve alerjik ataklarından kurtulduklarını söylediler.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36