HOŞGELDİN RAMAZAN

Silifke Müftü Vekili Sıtkı Sever Ramazan Ayı nedeniyle gazetemize yazılı bir açıklamada bulundu.

HOŞGELDİN RAMAZAN

Silifke Müftü Vekili Sıtkı Sever Ramazan Ayı nedeniyle gazetemize yazılı bir açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şunlar yer aldı: “2017 Yılı Ramazan ayını idrak etmek edeceğiz.. Bilindiği gibi Ramazan ayı manevi dinamikleri, toplumdaki tezahürleri ve Müslümanların ruh dünyasındaki etkileri bakımından çok verimli değerlendirilmesi gereken bir zaman dilimidir.

Ramazan ayı, dini duygu ve coşkunun yoğunlaştığı, fert ve toplum hayatında zihin ve gönül dünyasının yenilenme fırsatı bulunduğu bir dönemdir. Müslüman Türk halkının bu coşkuyu idraki ve yaşantısı her türlü takdirin üstündedir.

Bu anlayışla hareket eden Müftülüğümüz, ilçe genelinde Ramazanda yapılacak hizmetleri gözden geçirerek gerekli hazırlıkları yapmıştır.  Bu hazırlıkları şöylece özetleyebiliriz:

Din Görevlilerimizle Ramazan ayı boyunca cemaatimize hizmet vermeye çalışacağız. Muhtelif camilerde bay  ve bayanlara vaaz ve irşat hizmetinde bulunacaklardır.

Başkanlığımız, 2017 yılı Ramazan ayı temasını “Üzerinde Her Canın Hakkı var, Bu Ramazan Her Zaman” olarak belirlemiştir. Bu itibarla; Ramazan ayında yapılacak vaazlarda bu yıl “Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir” (Al-i İmran 2/192) ayeti merkeze alınarak, “Vakit iyilik vaktidir, Kimsesizlerin Kimsesi Olmak, Kardeşlik bilinci, Ramazan ve paylaşma bilinci, Akrabalık Bağlarını güçlendirelim, Hoşgörü ve birlikte yaşama bilinci, infak bilinci ve paylaşma,  İyiliği yaygınlaştırma” konularına önemli oranda yer verilecektir.

Gerçek şu ki, gönülleri fethetmenin en müessir yolu insanlara değer vermek, onlara sevgi ve saygı ile muamele etmektir. İnsanlık ne zaman ki gönül dilini kaybetti, kıskançlık, bencillik ve adavet gibi insanı değersizleştiren olgulara mahkûm oldu. Ne zaman ki paylaşma, hoşgörü ve diğer gamlık gibi değerler semamızdan çekildi gönüller kuraklaştı, vicdani duygular köreldi. Nice gönüllerin kırıldığı, onurların zedelendiği, insani değerlerin örselendiği günümüzde insanı insan kılan gönlün keşfi ve fethi için birey ve toplum olarak topyekûn gayret etmemiz gerekmektedir.

Tüm camilerimizde sabah, öğle veya ikindi vakitlerinde Din görevlilerimiz, hafız Kur'an Kursu Öğreticilerimiz ve hafız İmam Hatip Lisesi Öğrencileri; bayan Kur'an kursu öğreticileri ve öğrencileri tarafından mukabele okunacaktır.

İlçemiz Merkez Örnek Camiinde İmam Hatip Serol Çetin’in nezaretinde hatimle teravih namazı kılınması mümkün olacaktır.

Ramazan ayı içerisinde Kız ve Erkek Kuran kurslarımızda öğrencilerimize hayırsever vatandaşlarımız tarafından iftar yemekleri verilecektir.

Kadir gecesinde  camilerimiz sabaha kadar açık kalacaktır.

Kadir gecesinde Merkez Reşadiye Camiinde sakalı şerif ziyareti yapılacaktır.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da sabah ezanları orucun başlangıç vaktinde (imsak saatinde) okunacağı için; Muhterem vatandaşlarımızın ezan başlar başlamaz yeme içmeyi bırakıp oruca başlamaları gerekmektedir.

Camilerimizdeki vaaz, mukabele ve hatimle teravih namazı programları cami girişlerinde ilan edilmek suretiyle cemaatimiz bilgilendirilecektir.

Bu yıl, Fitre miktarı Diyanet İşleri Başkanlığınca en az 16,00TL (Onaltı lira)  olarak tespit edilmiştir. Ancak fitre verirken bir kişinin sahur ve iftarda kendi yediği iki öğünlük yemek bedelini fakire vermesi daha uygun olur. Diğer bir deyişle herkes kendi hayat standardını dikkate alarak fitresini vermelidir.

Bu yıl Ramazan ayı 29 gün olup Ramazan Bayramı 25 Haziran 2017 Pazar  günüdür. Silifke arzına göre Bayram Namazı İlçe  merkezinde saat 6.11’de kılınacaktır.

Ramazan öncesi her cami ve çevresinin genel temizliği yapılacak elektrik ve ses cihazları elden geçirilecek, merkezi sistemin açık olduğu camilerde, sesin rahatça dinlenebilecek kalitede olması sağlanacaktır. Ayrıca camilerin havalandırılmasına ve klimaların cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılmasına özen gösterilecektir.

Camilerde bayanlara mahsus mekânların daha geniş, aydınlık ve sağlıklı olması için çaba gösterilecek ve bayanların camilere devam etmeleri teşvik edilecektir.

Çocukların camiye ve cemaate katılmaları teşvik edilerek, yaşının gereği davranışlar sergileyen, camide dikkati dağıtan çocuklara karşı kırıcı ve küstürücü tavır yerine onları camiye ısındıracak, sevdirecek ve camiden koparmayacak tarzda yumuşak, sevecen, hoşgörülü bir yaklaşım sergilenerek camilere olan ilgi ve sevgilerinin devamı ve pekiştirilmesi hedeflenecek özellikle Kadir Gecesi ve Bayram Namazlarına katılmaları sağlanmaya çalışılacaktır.

Engelli vatandaşlarımızın camilere girebilmeleri ve cemaate katılabilmelerini kolaylaştırmak için cami içinde ve dışında gerekli tedbirler alınacaktır.

Ramazan boyunca görevlilerimizce hastane, hapishane, çocuk yuvası gibi yerler ziyaret edilecek, ihtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı ve fakir kimseler ile ilgilenilecektir.

Bu vesile ile, bütün din görevlilerimizin ve aziz milletimizin Ramazan ayını tebrik eder; bu ayın vatanımız, milletimiz İslâm âlemi, ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim.”

                                                                                                                                                             

Anahtar Kelimeler:
HOŞGELDİN RAMAZAN
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36