İstihdam seferberliğine Silifke’den tam destek 4 ayda 400 işçi

İstihdam seferberliğine Silifke’den tam destek 4 ayda 400 işçi

İstihdam seferberliğine Silifke’den tam destek 4 ayda  400 işçi

  

  HABER: ATİKE CEYLAN

 

Silifke istihdam seferberliğine 4 ayda 400 işçiyi işe almakla destek verirken, alımların devam ettiği ve 900 kişinin iş için beklemede olduğu öğrenildi.

 

Mersin’in Silifke İlçesinde Silifke Ticaret ve Sanayi Odası,  istihdam seferberliğinde hedefimin adım adım yaklaşıyor.

 

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye genelindeki Oda ve Borsaların da destek verdiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlatılan İstihdam Seferberliği’nde şimdiye kadar Silifke’ de işe alınan kişi sayısı 400 kişinin üzerinde gerçekleşmiştir. Açık iş bekleyen ise 900 civarındadır” dedi.

 

Başkan Kaynar, “Bu demektir ki, Mart Ayında İlçe Kaymakamımızla birlikte başlatmış olduğumuz toplantıda, bu seferberlikte yıl sonuna kadar hedefimiz bin (1000) kişi olarak koymuştuk. İlk dört ayda bu hedefin %40 nı karşılamış bulunmaktayız. Yani iyi yoldayız demektir. Bu hedefe ulaşmada destek olan tüm firmalara teşekkürlerimizi sunmaktayız.

Belki bazı çevreler tarafından bu rakam çok yüksek olmayabilir, ancak sağlanan her bir istihdam, toplumsal huzurumuzun ve toplumsal barışımızın korunması adına çok önemlidir.

Özellikle yaklaşan turizm sezonu öncesinde sağlanan bu desteklerle yaratılacak artı istihdam, bu sektörün girdi maliyetlerinin düşürülmesi adına oldukça önemli olacaktır. Bu sektörlerin sağlayacağı artı her bir istihdamda işverenin işçisi adına ödemesi gereken maliyetin yüzde 37.5’i, vergisel avantajlarla birlikte yüzde 40’ı cebinde kalacak. Böylece düşük girdi maliyetiyle sezona ciddi bir rekabet avantajı ile başlayabilecektir.

Bunun yanında gerek üretim sezonu önümüzdeki günlerde başlayacak olan diğer sektörler, gerekse stoklu çalışmanın rekabet avantajı sağlayacağı işletmelerimiz için de bu seferberlik, mutlaka değerlendirilmesi gereken önemli bir şanstır.

Yapılan son değişiklikle istihdam şartları da kolaylaştırılmıştır. Seferberlik ilan edildiği ilk dönemde işe alınacak personelin en az 3 ay işsiz olması şartı aranıyordu. Ancak bu kişi bir işletmede 3 aylık işsizlik dönemi içinde 2-3 gün çalışıp ayrılmış olursa 3 aylık işsizlik kuralı delinmiş sayılıyor ve destek kapsamı dışında tutuluyordu. Bu durumun yarattığı sıkıntı yeni düzenleme ile giderildi. Yeni düzenlemeye göre 3 aylık işsiz olma konusunda 10 güne kadar sigortalı çalışmalar işsizliği etkilemeyecek. Bu da işçi seçimlerinde yelpazeyi genişletecek ve daha geniş bir alternatif arasından çalışanımızı seçebilmemizin önünü açacak.

Ülkemizin büyümesi, ekonomimizin canlanmasında geçmişte olduğu gibi bugün de özel sektöre önemli görevler düşmektedir. Silifke İş Dünyası olarak, her zaman verdiği vergilerle, ülke ekonomisine yeterli derecede katkı sağlamaktadır ve İstihdam konusunda da üzerine düşeni yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36