Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Çağrı

Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Çağrı

Kendi İşinin Patronu Olmak İsteyenlere Çağrı

  

Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, KOSGEB’in sunduğu Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanabilmenin ilk şartı olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 72 saatten 32 saate düşürüldüğünü söyledi. Girişimci olmanın artık daha kolay olduğunu belirten Başkan Önel, kendi işinin patron olmak isteyenlere çağrıda bulundu.

Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, KOSGEB ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. KOSGEB'in girişimcilik desteğinden faydalananların sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Başkan Önel, 2011 yılında 2 bin olan girişimci sayısının bugün 11 bini geçtiğini söyledi. Türkiye’de girişimci sayısının arttırılabilmesi için KOSGEB’in oldukça gayretli olduğunu da ifade eden Önel, “Girişimcilik Destek Programı'ndan faydalanabilmenin ilk şartı olan uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin 72 saatten 32 saate düşürüldü. Bu da Girişimci olmanın artık çok kolay olduğunu gösteriyor. Kendi işinin patron olmak isteyenler KOSGEB’e baş vurarak söz konusu desteklerden faydalanmalı” dedi.

EĞİTİMLER ELEKTRONİK ORTAMDA DA VERİLEBİLECEK

KOSGEB’e başvurarak girişimci olmak isteyenlerin bir takım uygulamalı girişimcilik eğitiminden geçtiğini de anımsatan Başkan Önel, “Bu eğitimler e-eğitim şeklinde elektronik ortamda da verilebilecek. Eğitimin kapsam, yöntem, süre ve benzer hususlarının işbirliği yapılan kurum ya da kuruluşlarla birlikte KOSGEB tarafından belirlenecek. Daha önce eğitmenler KOSGEB tarafından belli bir puanlamaya tabi tutularak belirleniyordu. Yeni uygulamada ise KOSGEB tarafından görevlendirilen kurum personeli de uygulamalı girişimcilik eğitimleri verebiliyor” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36