Kopartıp atılan nektarin çağlası ek gelir oldu

Kopartıp atılan nektarin çağlası ek gelir oldu

Kopartıp atılan nektarin çağlası ek gelir oldu

  Kopartıp atılan nektarin çağlası ek gelir oldu

 

ÖZEL HABER: ATİKE CEYLAN

Silifke’ye bağla Arkum Mahallesinde Bayram Ali Erdem isimli vatandaş bir dönümlük nektarın bahçesinde dallarında fazlasıyla meyve tutan çağlaları seyrekleştiriyor. Böylelikle kalan çağlaların olgunlaşmasında kalitesini artırdığının altını çizerken, nektarının çağlasını da kilosu 5 liradan satıyor.

Meyvelerin çağlaya tuttuğu bugünlerde haftada iki kere seyrekleştirme çalışması yaptığını belirten Bayram Ali Erdem, “Esimle Ayşe erdem ile birlikte iki kez seyrekleştirme çalışması yaptık. Bu çalışma esnasında yaklaşık 250 kilo çağla topladık ve kilosu 5 liradan sattık. Bu meyvenin çağlasını yendiğini son yıllara kadar bilmiyorduk. Tüketicisinin severek tükettiği bu çağlayı bizlerde evlerimizde severek tüketiyoruz. Tadı badem çağlası gibi fakat tüysüz olduğu için yemesi daha zevkli” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79