Mersin'e 29 Milyon TL'lik Üç Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplu açılışını yapacağı 175 tesisten Mersin'in de payına düşeni aldığını belirterek, "Mersin'de hizmete alınacak tesislerin toplam yatırım bedeli yaklaşık 29 milyon TL'yi buluyor" dedi.

Mersin'e 29 Milyon TL'lik Üç Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, 2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eser hizmete alınacak. Bakanlık Basın Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 Aralık Çarşamba günü Ankara'da Başbakan Davutoğlu tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Mersin de payını alacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, son 13 yılda 100 milyar TL'den fazla yatırım yaparak, Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdıklarını vurguladı. 13 yıllık sürede 284 adedi baraj olmak üzere 3 bin 2 adet yeni tesisi ülkeye kazandırdıklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Bu yıl da aralarında barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı 2,4 milyar TL'ye mal olan 175 dev tesisi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte hizmete alacağız" dedi.

"MERSİN'DE HİZMETE ALINACAK ESERLERİN TOPLAM YATIRIM BEDELİ YAKLAŞIK 29 MİLYON TL'Yİ BULUYOR"

Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Mersin'in de payına düşeni aldığını kaydeden Eroğlu, Mersin'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 3 adet tesisi de toplu açılış töreniyle hizmete alacaklarını bildirdi. Hizmete alınacak DSİ'ye ait eserlerin sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluştuğu bilgisini veren Eroğlu, şöyle devam etti: "Hizmete alınacak Mut Hacınuhlu Kelce Göleti ve Gülnar Yassıbağ Göleti ile 2 bin 430 dekar zirai alana su sağlanacak. DSİ'nin tamamladığı diğer tesis ise 8 adet taşkın koruma tesisinin tek paket altında birleşmesinden oluşuyor. Bu tesisler ile Mersin'de 1 ilçe, 5 belde ve 1 köyü taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nce Mersin'de tamamlanan orman yangınlarını önlemeye yönelik tesisleri de hizmete alacağız. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli ise yaklaşık 29 milyon TL'yi buluyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36