Mersin İş Dünyasının Başarılı İş İnsanları Ödüllerini Bakan Özlü ve Bakan Elvan’ın Elinden Aldı

Mersin İş Dünyasının Başarılı İş İnsanları Ödüllerini Bakan Özlü ve Bakan Elvan’ın Elinden Aldı

Mersin İş Dünyasının Başarılı İş İnsanları Ödüllerini Bakan Özlü ve Bakan Elvan’ın Elinden Aldı

 Mersin İş Dünyasının Başarılı İş İnsanları Ödüllerini Bakan Özlü ve Bakan Elvan’ın Elinden Aldı

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ‘OSBÜK Akdeniz Bölge Toplantısı’nın ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından düzenlenen ‘Mersin İş Dünyası 2016 Yılı Başarı Ödülleri Töreni’ne katıldı.

 

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla, Mersin Hilton’da gerçekleştirilen törene Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, il protokolü ve Mersin iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

 

Kalkınma Bakanı Elvan; “ İmalat Sanayisindeki 5 Milyon İstihdamın 1,7 Milyonu Sadece OSB’lerimizdedir”

 

Törende yaptığı konuşmada ilk olarak başarıyı ödüllendirmesi nedeniyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan; “132 yıldır Mersin’e hizmet eden, ülkemizin sanayileşmesi ve ticaretimizin artması için çalışan MTSO, bir yandan ürettiği değeri dünyaya pazarlarken bir yandan da marifeti olana iltifat ediyor, başarıyı ödüllendiriyor. Kurumlar vergisinde gelir vergisinde ihracat ve istihdam da Mersin’de ilk 10’a girenleri, ticaret ve işlem hacminde ise ilk 5’e girenleri tüm kalbimle kutluyor, bu başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Sözlerini, Türkiye ekonomisinin tüm olumsuzluklara rağmen 2010-2016 döneminde büyük bir başarıya imza atıp, yılda ortalama yüzde 6.8 büyüme performansı gösterdiğini söyleyerek sürdüren Bakan Lütfi Elvan; gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerini canlandırma gayreti içerisinde olduğu bir sırada bu canlanmayı fırsata dönüştürdüklerini kaydederek Türkiye’nin Çin ve Hindistan’dan sonra en hızlı büyüyen ülke konumuna geldiğinin altını çizdi.

 

Kalkınma Bakanı Elvan, Türkiye’nin gelişmesinden rahatsız olan bazı kesimlerin, 2017 yılı için konulan %4’lük hedefin dahi gerçekleştirilemeyeceği yönündeki yorumlarına karşın; genç, dinamik ve girişimci ruhu yüksek iş dünyamızın büyük gayretleriyle bu yıl, şu an ki göstergeleri %10’un üzerinde olan bir ihracat rekorunu dahi kırabilecek bir büyüme performansımızın olduğunu vurguladı.

 

Bakan Elvan; “Yatırımcıları Dünyadaki Ekonomik Canlanmayı Fırsata Dönüştürmeye Çağırıyorum”

 

Konuşmasının devamında, başta Avrupa olmak üzere dünyada ekonomi ve ticaret alanlarında ciddi bir canlanma yaşandığını kaydeden Bakan Elvan, 2018 yılında bunun bir fırsata dönüştürülmesi yönünde yatırımcılara çağrıda bulundu. Bakan Özlü’nün Mersin’de kurulması planlanan ‘Mega Endüstri Bölgesi’ ile ilgili sözlerini de anımsatan Bakan Elvan, bu konu ile ilgili gerekli adımların atıldığını ifade ettikten sonra, Mersin’e kazandırılacak olan ‘Bilim Merkezi ve Sanayi Müzesi’ ile Mersin’in ‘Bilim Merkezi’ ile ‘Sanayi Müzesi’ni bir arada bünyesinde barındıran ilk il olacağının altını çizdi.

 

Ayrıca yine ilimize kazandırılacak ‘Tasarım ve İnovasyon Merkezleri’ ile sanayi tesislerimizin dijitalleşmesini ve dönüşümünü sağlayarak küresel rekabetin sürdürülebilmesi ve üretimde verimliliğin arttırılabilmesi açısından önemli bir adımın daha atılacağına işaret eden Bakan Elvan, tarım alanıyla ilgili ise Alata ve Tarsus’ta ‘Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ kurulacağının da müjdesini verdi.

 

Konuşmasının sonunda karayolu, eğitim, sağlık ve diğer tüm alanlarda yatırımların hızla devam ettiğini vurgulayan Bakan Elvan, Milletçe daha fazla kenetlenerek, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde hareket etmemiz gerektiğine değinerek sözlerini noktaladı.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü; “ Mersin, Üretim ve İstihdam Seferberliğinde Üzerine Düşeni Yapmıştır ”

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, muhtelif alanlarda ödül alan Mersinli iş insanlarını ve firmaları tebrik ederek başladığı konuşmasını üreterek, kazancının vergisini ödeyerek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak ödül alan işadamlarının sadece Mersin’e değil, tüm Türkiye’ye değer katan, örnek olan kişiler olduklarını dile getirerek sürdürdü.

 

Ödül töreninin aynı zamanda Mersinli iş insanlarının, girişimcilerin ve firmaların üretim ve istihdam seferberliğinde üzerlerine düşeni yaptığını kanıtlar nitelikte olduğunu da belirten Bakan Özlü, “İş dünyamızın da gayretleriyle Mersin, büyüyen, gelişen ve sanayileşen Türkiye’nin sembol şehirlerinden birisi olmuştur. Mersin’in bu yönü Türkiye için bir gurur kaynağıdır.” ifadelerini kullandı ve Mersin’i sadece belirli sektörlerle sınırlamanın bu şehre haksızlık olacağını; sanayi, ticaret, eğitim, sanat, turizm, enerji, sağlık, tarım, denizcilik gibi birçok alanlarda geniş potansiyeli olan Mersin’in bu yönlerinin de birer fırsata dönüştürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Sözlerine, bu konuda Mersinli tüm iş insanlarına, girişimcilere ve sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü dile getirerek sürdüren Bakan Sözlü, Mersin’in dinamiklerinin sadece ilimize değil, Türkiye’ye de değer katmaya devam edeceğine yürekten inandığını ifade etti.

 

Hem Devletimizin hem de iş dünyamızın ciddi bir sektörel birikim ve tecrübeye sahip bulunduğunu da kaydeden Bakan Faruk Özlü, Hükümetimizin ve iş insanlarımızın geleceği birlikte inşa etme hedefi üzerinde birlik içerisinde hareket ettiğini söyledi.

 

Bakan Özlü; “ Mersin’de Limana Entegre Bir ‘Mega Endüstri Bölgesi’ Kuracağız ”

 

Ödül alan iş insanlarının, önümüzdeki yıllarda bu çıtayı daha da yükselteceğine olan inancını da belirten Bakan Özlü, sözlerini Mersin’de bir ‘Mega Endüstri Bölgesi’ kurmayı planladıklarına da değinerek “ Türkiye OSB’ler konusunda geniş bir deneyime sahip. Son çıkardığımız Üretim Reform Paketi ile OSB’lerimizin yurt dışında da bir OSB kurabilmelerinin önünü açtık. Dünyada OSB’lerden daha büyük, daha geniş ölçekte endüstri bölgeleri var. Mersin Türkiye’nin en büyük limanlarından birisine sahip ve bu önemli bir avantajdır. Bu nedenle Mersin’de limana entegre bir ‘Mega Endüstri Bölgesi’ kuracağız.” şeklinde konuştu.

 

Bakan Özlü; “ Türkiye’deki İlk Tasarım ve İnovasyon Merkezini Mersin’de Kuracağız ”

 

Konuşmasının sonunda, Türkiye’deki ilk tasarım ve inovasyon merkezini Mersin’de kuracaklarını da sözlerine ekleyen Bakan Özlü konuşmasını Teknoparklar ile ilgili, “ Türkiye’de kurulu olan Teknoparklarımız hep genel kapsamdadır. İzmir’de Sağlıkla ilgili ‘9 Eylül Teknoparkı’nın bir kısmını sağlığa çevirdik. Ama Mersin’de yepyeni bir ‘Gıda İhtisas Teknoparkı’ kuruyoruz ve şu anda Bakanlar Kurulu imzasında, bu da hayırlı uğurlu olsun.” ifadeleriyle noktaladı.

 

Vali Su; “Kentin Tüm Dinamikleriyle El ve Güç Birliği İçerisinde Çalışmaya Devam Ediyoruz”

 

Vali Ali İhsan Su ise konuşmasına, ekonomik gelişmemizin ve kalkınmamızın mimarları olarak nitelendirdiği iş insanlarını ilimizin sahip olduğu doğal, beşeri ve fiziki kaynakları en etkin şekilde değerlendirerek, yaptıkları yatırımlar, sundukları hizmetler ve oluşturdukları istihdam nedeniyle tebrik ederek başladı.

 

Konuşmasının devamında, Mersinli ve Mersin’e gönül veren iş insanları ile firmaların yaptıkları bu başarılı çalışmaların, Mersin’in ülke ekonomisine katkısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına olan inancı her geçen gün daha da güçlendirdiğini kaydeden Vali Su, çalışmalarını ilimizin gelişimini ve kalkınmasını kalıcı kılmaya yönelik olarak kentin tüm dinamikleriyle el ve güç birliği içerisinde sürdürdüklerini dile getirdi.

 

Konuşmasının sonunda, Mersinimizin ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayarak, bu anlamlı ödüle layık görülen iş insanları ile firmaları bir kez daha kutlayan Vali Ali İhsan Su sözlerini, iş insanlarına olan desteklerini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceklerini ifade ederek noktaladı.

 

MTSO başkanı Şerafettin Aşut ise, küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen ülkemizde yürütülen doğru politikalar ve iş insanlarımızın azmi sayesinde üretime ve ihracata aralıksız devam edildiğine değindiği konuşmasını, ‘Milli İstihdam Seferberliği’nin istihdama sağladığı katkı nedeniyle Mersin iş dünyası adına teşekkür ederek sonlandırdı.

 

Protokol konuşmalarının ardından Mersin iş dünyasının 2016 yılı başarılı iş insanları ödüllerini Bakan Elvan, Bakan Özlü ve Vali Su’nun elinden aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36