Silifke TSO, Avrupa pazarına açılıyor

Silifke TSO, Avrupa pazarına açılıyor

Silifke TSO, Avrupa pazarına açılıyor

 

 Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, 30 kişiden oluşan iş adamları ile geçen hafta Makedonya'ya bir gezi düzenledi.

Gezide; Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ve Silifke Ticaret Odası (SİTSO) arasında işbirliği anlaşması da imzalanırken, Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar gezi hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yurt dışı gezilerinin iş adamlarının ufkunun genişlemesini sağladığını, yapılan girişimler sonucu gerçekleştirilen gezilere katılan iş adamlarının kendilerini geliştirdiğine dikkat çeken Silifke TSO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar, "6-9 Ekim tarihleri arasında 30 kişilik bir iş adamı gurubu ile birlikte Makedonya gezisi gerçekleştirdik. Burada, TC Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Baş müşavirliği ve Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile bir toplantı gerçekleştirdik. Stone Bridge otelinde gerçekleştirilen toplantıda, odamız ve MATTO arasında işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan anlaşmayı da imzaladık.

Burada yapılan toplantıda odamız ve kentimiz Silifke hakkında bilgiler verdik. Silifke'nin, Türkiye'nin en büyük çilek üreten bölgesi olduğunu, turizm kenti olmasının yanında kaliteli mermer ocakları ile de son yıllarda dünya genelinde tanınan bir mermer cinsi ile de ihracatta adını duyuran bir kent olduğumuzu beyan ettik. Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantı ve gezilerimizin kentimize olumlu getirilerin olacağına inanıyorum. Bu tür gezilerimizi yılda bir kaç kez tekrarlayacağız" diyen Kaynar, MATTO Başkanı Eyüp Kahveci'nin de Makedonya'da ki yatırım olanakları hakkında bilgiler verdiğini, Makedonya'nın Avrupa'ya açılan bir kapı olması sebebiyle 2 milyon kişiye değil 650 milyonluk bir pazara hitap ettiğini,

güvenlik ve vergi kolaylıklarının da yatırımı cazip hale getirdiğini vurguladığını dile getirdi.

Kaynar, yapılan toplantıya katılan T.C. Üsküp Büyükelçiliği Ticaret Baş Müşaviri Bünyamin Kutlu'nun da iş adamlarının Makedonya'da yatırım yapmak konusundaki sorularını yanıtladığı, konuşmaların ardından da MATTO ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının işbirliği anlaşmasına imza attıklarını ve karşılıklı olarak hediyeleştiklerini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79