SİLİFKE TSO’dan ÜÇ DİLDE TANITIM ATAĞI

SİLİFKE TSO’dan ÜÇ DİLDE TANITIM ATAĞI

SİLİFKE TSO’dan ÜÇ DİLDE TANITIM ATAĞI

Yarınlara Güvenle Bakan Silifke için çalışmaya devam edeceğiz

HABER: ATİKE CEYLAN

 Silifke Ticaret Odası,  Silifke’de görev yapan yerel gazete sahipleri ve basın mensuplarıyla buluştu.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu,  2016 Yılı İçerisinde TOBB aracılığı ile Ekonomik Kalkınma Kuruluna Sunulan Görüşler neticesinde gerçekleşen talepleri ve SİTSO olarak 2016 yılı içerisinde yapılan faaliyetler hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

İlk olarak Oda tarafından üç dilde (Türkçe,İngilizce,Rusça) hazırlattırılan Silifke ve Silifke TSO Tanıtım DVD si gösterime sunuldu.Ardından 2016 yılı faaliyetlerini konu alan bir slayt gösterimi yapıldı ve Oda Başkanı Nurettin Kaynar, basın Bildirisini okudu.

Ticaret Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya  Ticaret Odası Başkanı Nurettin Kaynar, yönetim kurulu üyesi, Ese Sapmaz, erdin Soy, Mustafa Uysal, Hüseyin Kasap ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Yıldırım Baydar, yerel gazete sahipleri ve  basın çalışanları katıldı.

Toplantı öncesinde Başkan Kaynar, ‘ticaret Odası ne iş yapar’ sorusu ile çok karşılaştıklarını ve bu nedenle yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında halkı bilgilendirmek adına bir basın toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Başkan Nurettin  Kaynar, açıklamasında şunları kaydetti; “İlçemizin Değerli Basın Mensupları,

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, Ülkemizde son günlerde baş gösteren terör olayları; Bizler daha çok ürettikçe, insanımız daha çok iş ve aş buldukça, eğitim, sağlık, teknoloji gibi her alanda herkes kendi işine dört elle sarıldıkça, yani Türkiye her şeye rağmen büyüdükçe, göreceksiniz ki  bu olaylardan  beslenen şer odaklarının  etkisi kalmayacaktır.

Bizler, Silifke TSO olarak ülkemizin karşı karşıya kaldığı her türlü olay karşısında devletimizin yanındayız ve devletimizle omuz omuzayız.

2016 Yılında Üst Birliğimiz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne 365 Oda ve Borsa olarak verilen Ekonomik konulardaki  Önerileri, Birliğimiz yeniden düzenleyerek  EKK(Ekonomik Kalkınma Kurulu) na sunmuş ve bunun  sonucunda şunlar gerçekleşmiştir;

Yatırımları Destek için yatırım indirimi yeniden gelmesi istenmiş; İmalata yönelik yatırım harcamaları için kurumlar vergisi indirimi tam olarak uygulanması gündeme alınmıştır, Teşvikin tamamını, diğer kazançlara uygulama imkanı da getirilecektir.

Sıkıntılı Sektörlerin SGK Prim Ödemeleri ertelensin istenmiş;

2017 Ocak, Şubat,Mart ayında ödenmesi gereken SGK Primleri faizsiz olarak Ekim,Kasım,Aralık ayına ötelenmesi sağlanmıştır.

İstihdam için destek ve Toplum yararına programı(TYP) azaltılıp İşbaşı Eğitim Programı arttırılsın istenilmiş; Orta ve yüksek teknolojili sektörlerde yeni istihdam sağlayacak işverenlere bir yıl süresince asgari ücretin yarısı,ikinci yılda ise yüzde 25 i kadar destek verilecektir. 500 bin kişi işbaşı Eğitim Programı ile özel sektörde istihdam edilecektir.

Finasmana erişimde sıkıntı yaşayan KOBİ’lere destek verilsin istenilmiş;

Bankaların, Reel Sektör firmalarının kredilerini yapılandırması kolaylaştırılmıştır. KDV iadeleri hızlandırılacaktır

KOBİ’lere TOBB NEFES KREDİSİ   ile;KOBİ lere yıllık %9,90 faizle kredi kullandırmak

Bankaların fiyatlamasında psikolojik eşiği kırmak, Bankaların elindeki kaynağı KOBİ kredilerine yönlendirmesini teşvik etmek, Hükümetin kredi faizlerini düşürme politikasını desteklenmesi sağlandı. Diğer bankalar da KOBİ/Esnaf kredisi kampanyaları yapmaya başladı. Hükümet,yeni pakette KGF ye desteğini 250.milyar TL ye kadar arttırdı.

TOBB Nefes Kredisi ile, KOBİ Ler

Yıllık %9,90,aylık %0,825 faiz ile kredi kullanabilir hale gelmiş, Bu proje sonunda 80 bin Tic.ve Sanayi Odası Üyesi ucuz finansmanla buluşmuş olacaktır.

-Yeni Bir Oda-Borsa Yönetim Sistemi oluşturuluyor;Bununla;

Online Belge İşlemleri

Online Aidat Ödemeleri

Mobil İşlemler(Belge başvurusu, bilgilendirme v.b)

Dış Kurumlara Entegrasyon (MERSİS, MERNİS,GİB vb)

EBYS Entegrasyonu

Şirket Kuruluşunda Odaların Tek Durak Ofise Dönüşmesi

Ticaret Sicil Harçları Odalarımızca Tahsil edilmeye başlanmıştır.

Potansiyel vergi numarasının, şirket tescili ile yoklama beklemeksizin vergi kimlik numarasına dönüşmesi mümkün hale geldi. Yoklama bekleme zorunluluğu ortadan kalkmış oldu

Rekabet Kurulu payının da Odalarımız tarafından tahsil edilmesine ilişkin protokol çalışmaları devam ediyor.

Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi ile İşbirliğinde Oda ve Borsalar aracılığı ile Mesleki Yeterlik Belgelerini Tabana yayıyoruz.

Karekodlu Çek Uygulaması tamamen TOBB Teklifi ile gerçekleşmiştir.

SİLİFKE’DE YAPTIĞIMIZ FAALİYETLER İSE;

Oda Logomuzu Koruma altına almak için TPE Marka Tescili yaptırdık

ISO 9001 KALİTE BELGEMİZİ TSE den Yeniledik

 “SİLİFKE YOĞURDUNUN COĞRAFİ İŞARETİNİN TESCİLLENMESİ PROJESİ” ni ÇKA dan onaylattık ve TPE Başvurumuzu gerçekleştirdik

Çukurova Kalkınma Ajansı Mali Destek Programlarının Bilgilendirme Toplantsını gerçekleştirdik

İstanbul Tüyap Fuar Merkezinde düzenlenen EMİT ULUSLARARASI TURİZM FUARI’nda , Kaymakamlık ve Silifke Belediyesi ile Birlikte Stant açarak Silifke’yi tanıttık

Tarım Sektöründe faaliyet gösteren 15 firma ile Yunanistan Çilek Teknolojisini araştırmak için Yunanistan İş Gezisini yaptık. 

Adana-Mersin Oda ve Borsa Ortak Toplantısına katılarak,Bölgemizdeki yatırım ortamlarını değerlendirip,İlgili Bakanlık ve Kurumlar nezdinde çalışmalar yaptık.

 “BİR ÜYE BİR AĞAÇ BİR ORMAN BİR MİLLET” Sloganı ile Her üyemiz için bir ağaç dikerek HATIRA ORMANI oluşturduk.

KOSGEB Proje Destekleri konusunda bilgilendirme toplantısı yaptık.

SİLİFKE MYO İşbirliği ile “KURUMSAL YÖNETİM YAKLAŞIMINDA MUHASEBENİN YERİ VE ÖNEMİ” Konulu Konferans düzenledik.

27-29 Nisan tarihleri arasında İlçemizde Bir İlki gerçekleştirerek,Kaymakamlık Öncülüğünde Belediye ve ilçe Tarım Müdürlüğünün destekleri ile “SİLİFKE TARIM GÜNLERİ” düzenledik.

Mersin Kadın Girişimciler Kurulunun Organizasyonu olan “60 Yaş Üstü Başarılı İş Kadınları” projesinde Odamız Üyesi olan ÖRGEN CANATAN’ın ödül almasına destek olduk.

Her Yıl Olduğu Gibi TOBB desteği ile İlçemizde ihtiyaç sahibi 800 aileye Ramazan Yardımı gerçekleştirdik.

Yeni Çek Yasası Hakkında bilgilendirme toplantısı yaptık.

15 Temmuz Darbe Girişimin ardından “DEMOKRASİ VAZGEÇİLMEZİMİZ, MİLLİ İRADE GÜCÜMÜZ,KARDEŞLİĞİMİZ GELECİĞİMİZDİR” Sloganı ile 81 İlde eşzamanlı Oda ve Borsalar olarak Ortak Basın Toplantısı düzenledik.

3 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısına katıldık.

Her yıl olduğu gibi TOBB desteği ile ihtiyaç sahibi 1100 Öğrencimize Kırtasiye yardımı gerçekleştirdik.

Odamız Üyesi 30 kişilik bir İş adamı grubu ile MAKENDONYA Seyahati düzenleyerek,MATTO(Makedonya Türk Ticaret Odası) ile İşbirliği Protokolü düzenledik.

6736 Sayılı Alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı ile Toplantı düzenledik.

SİLİFKE YOĞURDU’nun tanıtımı için Heryıl Olduğu gibi Antalya’da düzenlenen YÖREX(Yöresel Ürünler Fuarı) nda Stant açarak Yoğurumuzu tanıttık.

İhracatçı Firmalarımıza yönelik Dış Ticaret ile ilgili toplantı düzenledik.

İlçemizin en önemli 3 temel sorunlarını ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği IX TÜRKİYE SANAYİ VE TİCARET ŞURASI’na katınıldı.

Kasım ayı içersinde 2 grup olarak KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ düzenledik ve 50 kişinin girişimci olmasında rol oynadık.

Bir yıldır devam eden çalışmalarımız sonucunda Denetlememizi başarı ile geçerek “BEŞ YILDIZLI ODA” yani AKREDİTE ODA olduk..

Akreditasyon, Türk Oda/Borsa Sisteminin; Oda/Borsalarımız arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda/Borsa Sistemimizin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda/Borsa Sistemlerinin birbirine yakınlaşmanın sağlanması suretiyle Avrupa Oda/Borsa Sistemine uyumunun sağlanması amaç edinilmiştir.

İlçemizde Toplumsal İhtiyaçtan ortaya çıkan ve önemli bir eksiği gidermek amacı ile İlçemizde bulunan Akademisyenlerden oluşan uzman kişiler tarafından Silifke’nin tanıtımına yönelik Akademik bir çalışma olan “SİLİFKE KENT STRATEJİSİ” isimli kitap yayınlanmıştır. İlçemizde düzenlenen akademik etkinliklere birebir katılım sağlayan Odamız bu tür bir yayına da desteğini vermiştir.

TOBB-Gümrük ve Ticaret Bakanlığı-Ziraat Bankası-Denizbank-Kredi Garanti Fonu işbirliğinde oluşturulan bir protokol ile Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine yönelik bir Kredi olan “NEFES KREDİSİ” Kampanyası başlatılmış, İlçemize ayrılan pay 12 kişi ile sınırlı iken Odamızında yapmış olduğu maddi katkı sayesinde İlçemizde krediden faydalanacak Üye sayısı 32 kişiye çıkmıştır.Bugüne kadar bu kampanyadan 22 firma yararlanmıştır.

2017 Yılı için hedeflerimiz ise; Yurtiçi ve Yurtdışında İlçemizi,Odamızı en iyi şekilde tanıtmaya devam edeceğiz.Üye eğitimlerimiz,Girişimcilik Eğitimlerimiz tüm hızı ile devam edecek.Silifke Yoğurdu gibi “Silifke Çileği” isminin de Coğrafi İşaretinin Tescillenmesi için çalışmalara başlayacağız. 

Bizler, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Olarak,Yarınlara Güvenle Bakan,Üretimini ve İstihdamını arttıran Bir Silifke İçin Çalışmaya Devam edeceğiz.” .

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36